Vacanța copiilor a umplut și peșterile

Nu doar zonele montane au fost luate cu asalt în ultimele zile, ci și alte obiective turistice. În Gorj, a fost aglomerat și în peșteri. Localitățile Polovragi și Baia de Fier au fost trecute pe lista destinațiilor de vacanță și de turiștii care au urcat în stațiunea Rânca.

Sute de turiști au poposit într-o singură zi doar la Peștera Muierilor, din Baia de Fier. Cei mai fascinați de grotă au fost copiii. „Am văzut mulți lilieci. Nu am mai văzut în viața mea și mi-au plăcut foarte mult”, a spus un băiat. „Eu am rămas impresionată de stalactite, au niște forme foarte interesante, dar și de scheletul ursului”, a spus un alt băiat. „Noi am venit din București. Suntem în tabără în județul Gorj. Am adus copiii să viziteze mai multe obiective din această zonă, am mers și la schi, apoi am făcut și turul peșterilor”, a spus o turistă.

Și ninsorile căzute la munte au făcut ca numărul vizitatorilor să crească și în peșteri. În drumul spre stațiunea Rânca, mulți s-au oprit să descopere și celebrele grote din Gorj. „S-a simțit vacanța copiilor și în numărul de vizitatori. Am avut foarte mulți turiști în această săptămână. Sunt foarte încântați cei mici în special de coloniile de lilieci care sunt în hibernare, dar nu prea sunt deranjați de turiști. În plus, în peșteră se menține și temperatura de 10 grade, mai cald decât afară. Mulți turiști au venit pentru prima dată să vadă peștera, să-i afle legendele. De când a nins la munte, a crescut numărul vizitatorilor pentru că foarte multă lume, în drumul spre Rânca, se oprește și la noi la peșteră”, a spus Constantin Ispas, ghid turistic la Peștera Muierilor.

Biletul pentru adulți costă 20 de lei, iar pentru copii, 10 lei.

Galerie foto



Vizualizări: 1,457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: