Vagoane cu lignit plecat din Gorj, răsturnate dincolo de Petroşani

O garnitură de 24 de vagoane încărcate cu lignit în cariera Roşia a deraiat ieri dimineaţă în apropierea localităţii hunedorene Crivadia, neexistând persoane rănite în urma acestui incident. Nu mai puţin de şase vagoane au sărit de pe şine într-o curbă, unul dintre vagoane rămânând înclinat la 45 de grade, fără să se răstoarne însă pentru că terenul accidentat nu a permis acest lucru.

Celelalte vagoane au deraiat fără să se încline, greutate de 80 de tone pe care o transporta fiecare menţinându-le în poziţia iniţială. Acestea au scos însă din uz peste 200 m de cale ferată, zeci de metri de traverse fiind rupţi de vagonul care s-a înclinat în cele din urmă.

În zonă se află două locuinţe, proprietarii uneia dintre case nefiind acasă în momentul în care a deraiat trenul. Ileana Popescu s-a nimerit însă prin gospodărie atunci când vagoanele au început să sară de pe şine, femeia spunând că s-a gândit, pentru o clipă, că garnitura ar putea ajunge în curtea sa. "S-a auzit o buşitură puternică, zgomot aşa de fiare, dar am avut norocul că noi avem casa în interiorul curbei şi vagoanele s-au dus însppre exterior. Dacă se rupeau din garnitură, pe aici pe pantă în vale puteau să ajungă spre casa noastră, dar bine că nu s-a întâmplat aşa", declară femeia.

Ieri după-amiază în zonă era aşteptată o macara specială, de tonaj mare, care să încerce să repună vagoanele pe calea ferată şi să debloce linia. Incidentul de la Crivadia nu a generat întârzieri decât de o oră pentru un tren personal ce circula între Petroşani şi Deva, restul trenurilor fiind deviate pe celălalt sens de mers. În zona accidentului calea ferată este dublă, sensurile fiind separate de drumul european 79, fapt care a permis ca pe sensul neafectat de accident traficul feroviar să se desfăşoare normal.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: