Val de anchete la căminul din Suseni. Bătrână plină de răni

Imagini de groază la căminul de bătrâni din Suseni. „Sabotorii Gorjului” a publicat câteva fotografii în care o bătrână de 77 de ani apare plină de escoriaţii pe corp, cu bandaje peste ochi şi bărbie, ipoteza lansată fiind aceea că femeia ar fi fost muşcată de şobolani. Mai multe anchete au fost demarate în acest caz, conducerea centrului de bătrâni spunând că femeia s-a rănit după ce ar fi căzut din pat.

Bătrâna este imobilizată la pat, fiind în fază terminală a unei boli grave. Femeia a fost diagnosticată cu Parkinson şi spondilodiscartroză coloană dorso-lombară. Incidentul a avut loc în noaptea de luni spre marţi, la căminul de bătrâni de la Suseni. Iniţial, directorul complexului, Tiberiu Tătaru, a spus că nu ştie despre acest caz. Ulterior, a afirmat că a aflat despre un „incident minor” şi de aceea nu a făcut verificări. „Este o bătrână de 80 de ani, imobilizată, care s-a lovit. A avut un episod de agitaţie şi s-a lovit de marginea patului. S-ar putea să fi şi căzut un pic, dar nu e de la şoareci sau şobolani. S-a lovit, probabil, de tăblia patului, de marginea patului, de ceva s-a lovit. E bandajată. A scris ofiţerul de serviciu, asistenta din tura de noapte a respectat procedura, a anunţat evenimentul. Îngrijită este. Avem un palier întreg unde avem două infirmiere. Nu pot să stea non stop în fiecare salon. Se închid uşile la saloane, dar intră din când în când, la o jumătate de oră, la o oră”, a declarat Tiberiu Tătaru, directorul Complexului de Asistenţă şi Îngrijire Suseni.

 „Nu e normal să cadă din pat”

Conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, instituţia care are în subordine complexul, a spus că a aflat din presă despre acest incident. Directorul Laurenţiu Diaconescu, dar şi o comisie din cadrul DGASPC Gorj, au plecat imediat la centrul de bătrâni. O anchetă internă a fost declanşată. „În funcţie de raportul pe care o să mi-l prezinte, voi lua măsuri. Nu e normal nici să cadă din pat sau să se lovească”, a explicat Laurenţiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj.

Şi Direcţia de Sănătate Publică Gorj a efectuat un control la centrul de la Suseni, însă nu a constatat nereguli în ceea ce priveşte condiţiile de igienă. „A căzut din pat deoarece s-a desfăcut tăblia patului, fapt ce a dus la prezenţa plăgilor la nivelul feţei. Cadrele medicale au întreprins măsuri pentru dezinfecţia, toaletarea şi pansarea plăgii. La recomandări, DSP a specificat că se impune personalului de supraveghere a centrului, infirmiere şi asistenţi, monitorizarea în permanenţă a tuturor pacienţilor pentru a preîntâmpina astfel de incidente pe viitor”, a mai spus directorul DGASPC Gorj.

De asemenea, conducerea direcţiei a explicat că leziunile de pe mâna stângă au rezultat în urma administrării de perfuzii.

 Anchetă şi la Poliţie

Şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj a demarat o anchetă în acest caz, pentru a stabili împrejurările în care s-au produs leziunile de pe corpul bătrânei. Poliţiştii au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

„Poliţiştii s-au deplasat la complexul din Suseni, ocazie cu care s-a constatat că în noaptea de 19/20 noiembrie, femeia de 77 ani, din comuna Dăneşti, internată în centrul de îngrijire, ar fi căzut din pat, ocazie cu care s-ar fi lovit în zona feţei. Victima prezintă escoriaţii şi vânătăi la nivelul antebraţelor şi încheieturilor membrelor superioare, fapt pentru care la faţa locului s-a solicitat prezenţa unui echipaj medical din cadrul Serviciului de Medicină Legală Gorj, în vederea examinării acesteia”, a spus Miruna Prejeabeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Vizualizări: 2,047

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: