Vâlceanu acuză furturi de motorină la IDP Gorj

Copreşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, lansează o serie de acuzaţii la adresa unor salariaţi ai Întreprinderii de Drumuri şi Poduri (IDP), societate a Consiliului Judeţean. Vâlceanu a intrat în posesia unor rapoarte de lucru aferente lucrărilor care s-au efectuat pe drumul judeţean 672, rapoarte de lucru care arată cum îşi alimentează deservenţii utilajele cu motorină fără a menţiona data la care se fac aceste alimentări. Vâlceanu susţine că, în acest fel, anumiţi salariaţi îşi alimentează propriile autoturisme cu motorină.

Acuzaţii grave la nivelul Întreprinderii de Drumuri şi Poduri Gorj. Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj, susţine că o parte din salariaţi i-au pus la dispoziţie mai multe rapoarte de lucru semnate în alb pentru lucrările de pe DJ 672. ”IDP este vaca de muls a unor acoliţi ai preşedintelui Ion Călinoiu. Am două rapoarte de lucru, pe baza acestora se ridică motorină din staţiile IDP, aceste rapoarte sunt semnate în alb, fără dată. Practic deserventul de pe aceste două utilaje, respectiv cilindri compactori, şi şeful de şantier merg cu maşinile personale în staţiile IDP şi ridică motorină. Sunt două rapoarte de lucru pentru 40 de litri de motorină pe zi pentru că normativul pentru cilindrul compactor este de 5 litri de motorină pe oră”, a spus Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj.

În calitate de consilier judeţean, Dan Vâlceanu a criticat în repetate rânduri activitatea IDP Gorj pe care a catalogat-o drept una ineficientă. ”Aceste documente le am de la salariaţii IDP care nu mai suportă jaful de la această unitate.  Practic unii din salariaţii IDP, acoliţii preşedintelui, îşi alimentează maşinile personale din staţiile IDP”, a spus Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj. Cât priveşte calitatea lucrărilor efectuate de IDP pe drumurile judeţene, Dan Vâlceanu susţine că gorjenii vor scoate bani frumoşi din buzunare pentru reparaţii. ”IDP s-a desfiinţat prin decizia domnului preşedinte, printr-o hotărâre de Consiliu Judeţean pe care noi o considerăm ilegală pentru că nu a fost luată cu două treimi, dar s-a desfiinţat. În condiţiile în care drumul se va dărâma, gorjenii vor plăti pentru reparaţia lui pentru că acea regie este o regie autonomă a Consiliului Judeţean şi preia drepturi şi obligaţii. Eu nu cred că datoria noastră este aceea de a proteja jaful de la IDP şi jaful acoliţilor preşedintelui”, a spus Dan Vâlceanu. Sunat în repetate rânduri, directorul IDP Gorj, Marius Florică, nu a putut fi contactat.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: