Valeriu Drulă - Profesorul care „l-a crescut” pe inspectorul şcolar general

Directorul Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Motru, Valeriu Drulă, este recunoscut pentru performanţele avute cu elevii la olimpiadele şcolare. Profesorul de matematică i-a călăuzit paşii spre această disciplină şi actualului inspector şcolar general, Justin Paralescu, care a fost coleg de clasă la liceu cu deputatul Severus Militaru. Despre cei doi elevi ai săi Valeriu Drulă spune că erau de excepţie. La matematică însă era mai bun Justin Paralescu, olimpic la această disciplină.

Valeriu Drulă, care conduce de cinci ani unul dintre cele mai bune licee din judeţul Gorj, este bucuros de realizările sale pe parcursul timpului. Elevii pregătiţi de acesta au obţinut premii la olimpiadele naţionale, iar unii dintre ei sunt stabiliţi în străinătate. La liceul din Motru au învăţat matematică şi cei doi colegi de clasă, Justin Paralescu şi Severus Militaru.

„Mi-a plăcut tot timpul munca la catedră. Pasiunile mele de mic au fost matematica şi istoria. Domnul deputat Miliatru a fost în aceeaşi clasă cu domnul Paralescu, care a fost şi olimpic la matematică. Erau elevi de excepţie”, spune Valeriu Drulă. Acestuia îi pare rău că actualul inspector şcolar general nu mai predă matematica la „George Coşbuc”. „Mi-a părut rău că l-am pierdut de la Motru, însă în relaţia noastră nu am încercat niciodată să îl împiedic să meargă pe calea sa”, susţine directorul Colegiului Naţional „George Coşbuc”.

Vrea să trăiască în America

Valeriu Drulă le-a fost profesor şi celor doi copii ai săi, care au urmat studii economice. „Fiica mea este stabilită în Statele Unite ale Americii, unde lucrează în domeniul economic. Soţul său este absolventul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Mai am un băiat care este stabilit în Timişoara”, spune directorul. A ajuns în America, la fiica sa, în mai multe ocazii, însă prima călătorie a fost una de neuitat. „Când am intrat în SUA mi s-a părut că am păşit în altă lume. Eu, care fusesem până atunci doar în Bulgaria, Turcia şi Iugoslavia, am fost impresionat de măreţia New York-ului. Dacă aş avea posibilitatea de a alege aş dori să locuiesc acolo”, mai precizează Valeriu Drulă.  

DEMISII

Valeriu Drulă nu a ezitat să demisioneze de două ori din funcţia de director la Colegiul „George Coşbuc”. „Când am constatat incompatibilităţile dintre ce doream eu să fac şi ce ar fi trebuit m-am retras la catedră, unde activitatea mea se referea efectiv la specializare. În 2002, după ce am ieşit prin demisie din funcţia de director, o elevă de-a mea s-a calificat la olimpiada naţională de matematică, iar acum este în Franţa. Sunt bucuros de realizările mele de-a lungul timpului”, menţionează acesta.

Vizualizări: 856

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: