Vedeta de televiziune Raffaella Carra a murit

Raffaella Carra, considerată „regina televiziunii italiene” a murit din cauza unui cancer care a chinuit-o în ultimii ani și care se generalizase. La 78 de ani, Raffaella Carra se bucura de aura unei legende a muzicii şi a televiziunii italiene, fiind adorată deopotrivă de publicul din străinătate.

Carra  a fost prezentă neîntrerupt pe micile ecrane, decenii întregi, până în urmă cu doi ani. Și în România, Raffaella Carra a fost unul dintre numele occidentale care a reușit să treacă de barierele cenzurii comuniste. „Raffaella Carra s-a stins din viaţă după o boală nemiloasă care i-a cuprins corpul său fragil, dar atât de plin de energie”, anunță un comunicat al familiei, Cel care i-a fost partener în ultimii ani, Sergio Japino, a scris într-un mesaj emoţionant: „Raffaella ne-a lăsat, ne-a părăsit. A plecat într-o lume mai bună, unde omenia sa, râsul ei inconfundabil şi talentul său extraordinar vor străluci pentru totdeauna”.

Născută la Bologna la 18 iunie 1943, pe numele său real Raffaella Maria Roberta Pelloni, ea a debutat în televiziune cu programul „Tempo di danza” (1961), alături de Lelio Luttazzi, şi în comedia muzicală „Scaramouche” (1965). În 1970, a fost cooptată ca prezentatoare şi dansatoare a emisiunii „Canzonissima”, devenind astfel cunoscută marelui public. A devenit apoi prezentatoare a programului „Domenica in” (1986) la televiziunea publică Rai, iar în 1987 a petrecut o scurtă perioadă la postul privat Canale 5, pentru a se întoarce apoi în 1991 la Raiuno, cu emisiunea „Fantastico 12”.

Raffaella Carra a continuat seria de succese cu emisiunile „Carramba! Che fortuna” (1998-2000 e 2008) şi „Segreti e ... bugie” (1999), la televiziunea publică Raiuno. În 2001, a fost coprezentatoare a Festivalului de la Sanremo, iar în 2004 a condus programul „Sogni”, însă publicul şi-o va reaminti mai ales pentru emisiunea „Amore” din 2006, dedicată adopţiilor la distanţă. În 2013, Raffaella Carra revine pe micile ecrane în chip de „jurat” al emisiunii de talente muzicale „The Voice of Italy”, iar în acest an este lansat şi ultimul său album, „Replay”.

Vizualizări: 3,164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: