Venituri mai mari pentru părinţii care îşi cresc singuri copiii

Familiile monoparentale au din această lună un sprijin mai mare din partea statului. Astfel, dacă acestea beneficiau de alocaţii suplimentare numai dacă venitul mediu pe membru de familie era de sub 184 de lei, acum limita este mult mai mare, adică de 423 de lei. Asta înseamnă că mai multe familii se vor încadra în prevederile legii.

Persoanele care beneficiază de alocaţii au obligaţia de a completa o cerere de acordare a alocaţiei complementare sau cea de susţinere pentru familia monoparentală la primăria unde au domiciliul. În luna noiembrie trebuie completată o cerere pentru cei care doresc să beneficieze de alocaţii, iar în luna decembrie o sa fie stabiliţi cei care au acest drept.

Alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală este de 70 de lei pentru familia cu un copil, 80 de lei pentru familia cu doi copii, 85 de lei pentru familia cu trei copii şi 90 de lei pentru familia cu patru sau mai mulţi copii.

Statul mai acordă o alocaţie familială complementară şi pentru familiile sărace, care au venituri pe membru de familia mai mici decât salariul minim. Cuantumul acestor alocaţii porneşte de la 50 de lei pentru familia cu un copil şi ajunge la 70 de lei pentru familia cu patru sau mai mulţi copii.

Vizualizări: 76

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: