Apel disperat de la Novaci: „Avem o pacientă care trebuie urgent intubată și nu găsim niciun loc în țară la ATI“

Situație disperată la Spitalul din Novaci, acolo unde o pacientă trebuie urgent intubată. Femeia a ajuns la această unitate spitalicească aseară și starea ei de sănătate s-a agravat. Medicii de la Novaci fac eforturi disperate pentru a o ține în viață în timp ce conducerea unității spitalicești încearcă de azi de dimineață să-i găsească un loc într-o secție de ATI unde să poată fi intubată.

Femeia are 58 de ani și este din Târgu-Jiu. A fost diagnosticată cu noul coronavirus și, pentru că nu punea mari probleme, a fost internată la Spitalul din Novaci, acolo unde sunt tratați pacienții cu forme ușoare și medii. Din păcate noaptea trecută starea femeii s-a deteriorat și acum trebuie de urgență intubată.

Încă de la primele ore ale dimineții, conducerea unității spitalicești a încercat să găsească un loc liber la ATI pentru a o transfera, însă fără nici un rezultat. ”Suntem într-o situație disperată pentru că avem o pacientă de 58 de ani din Târgu-Jiu care trebuie transferată de urgență la o secție de ATI pentru a fi intubată. Ne chinuim de azi de dimineață să o transferăm la orice spital, dar nu găsim locuri libere nicăieri în țară și trebuie intubată de urgență. Pune mari probleme de sănătate, iar noi la Spitalul din Novaci nu putem să facem mai mult, noi tratăm doar cazuri ușoare și medii”, a declarat managerul Spitalului din Novaci, Emil Grigore.

Cunoscuții femeii încearcă din răsputeri să o ajute. În disperare de cauză sunt folosite chiar și rețelele de socializare pentru a cere sprijin. ”Doamna are saturațiile foarte mici, este la Spital la Novaci și trebuie transferată pe o secție ATI, are nevoie de oxigen. Dacă cineva o poate ajuta, vă rugăm din suflet, oriunde în țară, nu contează. Este păcat că e un suflet tânăr”, este apelul disperat făcut pe facebook.

La Spitalul din Novaci au mai fost în această perioadă două cazuri care au ridicat probleme, însă din fericire s-a reușit stabilizarea lor, fără a fi nevoie de transfer pentru intubare.

actualizare: Femeia a fost transferată la Târgu Jiu, unde s-a eliberat un pat.

Vizualizări: 11,442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: