Vecinii au pus mână de la mână să refacă o casă mistuită de flăcări

Mobilizare exemplară în comuna gorjeană Polovragi, acolo unde localnicii împreună cu administrația locală au demarat o amplă campanie de strângere de fonduri. Banii strânși în doar câteva zile vor merge către o familie care a rămas fără un acoperiș deasupra capului, după ce casa i-a fost mistuită de flăcări. Miercuri începe construirea unei noi locuințe.

Nenorocirea s-a abătut asupra familiei Cazacu din comuna Polovragi în urmă cu 10 zile, atunci când, inexplicabil, casa a fost cuprinsă de flăcări. Bunica, mama și trei tineri locuiau în casa modestă a familiei, compusă din trei camere care au ars în totalitate. ”Vreau să vă spun că, în data de 10 mai, casa familiei Cazacu a fost cuprinsă de flăcări și a ars din temelii. Am fost primul pe care l-au sunat și m-am dus imediat la fața locului cu câțiva oameni, au venit apoi și două mașini de pompieri, dar nu s-a mai putut salva nimic, pentru că focul s-a întins cu repeziciune și a cuprins toată casa. Nu s-a putut salva nimic”, a precizat primarul Gheorghe Epure din comuna Polovragi.

Singurele surse de existență ale familiei Cazacu erau agricultura, creșterea animalelor și alocația băiatului mic. ”E o familie de oameni muncitori care fac agricultură, cresc animalele și chiar își văd de gospodăria lor. Nu aveau nici o șansă dacă nu îi ajutam să-și facă un acoperiș deasupra capului. De când s-a întâmplat nenorocirea, unii dorm într-o anexă, iar trei din cei 5 membri au dormit cu animalele la câmp, acolo unde aveau o scuteală”, a mai povestit primarul din Polovragi.

Localnicii, dar și autoritățile locale, nu au putut rămâne indiferenți la o asemenea tragedie. S-au mobilizat, au pus mână de la mână ca să le refacă locuința. ”Am făcut echipe mixte formate din angajați ai primăriei care s-au împărțit pe sate și au mers ca să strângă bani sau câte un ajutor de la fiecare. Pe lângă bani am făcut rost și de materiale de construcții, au mai ajutat cu câte ceva și firmele din zonă, dar s-au oferit și voluntari care să vină la muncă să ajute meseriașii care tot așa s-au pus la dispoziția noastră”, a mai spus primarul.

La zece zile de la nenorocirea care s-a abătut asupra familiei Cazacu, încep lucrările pentru reconstruirea casei. ”Azi o să turnăm șapa, apoi o să stricăm de tot pereții distruși și o să facem alte ziduri și apoi învelitoare. O să aducem mobilierul în momentul în care interioarele vor fi gata. O să facem și noi o ședință de Consiliu Local și o să alocăm o sumă de bani”, a declarat primarul Gheorghe Epure.

Acțiunea aceasta de mobilizare pentru a-i ajuta pe cei greu încercați de soartă nu este singura. La Polovragi a devenit tradiție ca toți localnicii să sară în ajutorul celor care au probleme.

Vizualizări: 2,664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: