Verdict final pentru nepotul lui Cucăilă

Bătaia pe care a primit-o în toamna lui 2013 Ion Cucăilă de la doi polițiști și un jandarm chiar în sediul Poliției Municipale Târgu Jiu pare să fi deschis pentru familia acestuia șirul negru al unor întâmplări care au ajuns să aibă consecințe penale, un nepot al său fiind implicat ulterior într-o altercație cu polițiști, dar și într-un accident rutier cu victime și cu fugă de la locul faptei, după care rude ale celor accidentați l-au luat la bătaie pe tatăl băiatului și, așa membrii familiei s-au trezit în trei cauze penale. Dintre toți, Marius Constantin Cucăilă, nepotul, este acum în fața unei sentințe definitive din partea instanțelor de judecată, el fiind condamnat la 2 ani și 8 luni de pușcărie, precum și la plata unei amenzi de 2500 de lei.

Tânărul, fost portar la Internațional Bălești, și-a ratat cariera de fotbalist, acum urmând să stea în spatele gratiilor, el fiind reținut prima dată în iunie anul trecut, după ce nu a oprit la semnalele unor polițiști care îl trăseseră pe dreapta. A fost prins și pus sub control judiciar, dar a încălcat restricțiile impuse la începutul toamnei, când a fost implicat la Ursați într-un accident cu două victime, de unde a fugit pentru a nu fi luat la bătaie de rudele celor răniți. Polițiștii i-au dat însă de urmă și așa Cucăilă Junior s-a ales cu o grămadă de acuzații la adresa sa, pedeapsa stabilită inițial la Târgu Jiu fiind menținută și de magistrații de la Curtea de Apel Craiova, inculpatul recunoscându-și acuzațiile încă de la începutul procesului.

Judecătorii au decis și ca el să plătească despăgubiri de 10.000 de lei și 30.000 de lei victimelor sale, polițiștii pe care i-a agresat la prima întâlnire cu oamenii legii neconstituindu-se părți civile în dosar. Condamnarea lui Marius Constantin Cucăilă la închisoare cu executare vine cu doar câteva zile înainte ca polițiștii acuzați că l-au bătut pe unchiul său să își afle pedeapsa. Tribunalul Gorj ar trebui să dea la sfârșitul acestei săptămâni un prim verdict în dosarul lui Ion Cucăilă, după care, la aceiași instanță începe judecata pentru un alt membru al familiei Cucăilă. Gheorghe Cucăilă, tatăl lui Marius și fratele lui Ion, este victimă, el fiind agresat anul trecut de rudele celor răniți de fiul său, acum oamenii urmând să fie judecați pentru faptele lor și trași la răspundere de rigorile legii.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: