Verdict şocant: Un nou-născut a murit de cald

O familie din Negomir îşi conduce astăzi pe ultimul drum copilul de care nu s-au bucurat decât două săptămâni. Micuţul aparent sănătos a decedat în urmă cu două zile din cauza caniculei. Băieţelul a murit chiar în braţele mamei lui, deşi acesta chemase ambulanţa, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Rezultatele necropsiei arată că decesul a survenit din cauza unei deshidratări din cauza căldurii.

Micuţul de numai două săptămâni era al treilea copil al unei familii din comuna Negomir. Copilul s-a născut normal şi nu avea probleme de sănătate, însă bunicul lui susţine că de la naştere nu a mai fost văzut de nici un cadru medical. Nu şi-au făcut probleme pentru că nou-născutul era vioi, mânca şi nu prezenta semne de boală. „L-a născut la spital. Cei de la spital i-au zis că este sănătos. A dus fişa la medicul de la dispensar, iar acesta nici măcar nu l-a văzut. Nu a trecut deloc să-l vadă”, povesteşte bunicul.

Alaltăieri dimineaţă micuţul a fost hrănit, iar apoi a adormit. Când s-a trezit starea lui de sănătate s-a înrăutăţit, iar mama a chemat imediat ambulanţa. „Tatăl lui a venit seara de la muncă, s-a jucat un pic cu al mic, au mâncat şi s-au dus să doarmă. Tatăl lui dormea cu fata de trei ani, iar mama lui cu el şi cu al mijlociu de un an şi ceva. Peste noapte i-a dat să mănânce şi a adormit. Pe la cinci dimineaţa eu m-am trezit. L-a hrănit din nou, a dormit şi când s-a trezit a început să vomite sânge. Fata a ţipat la bărbatu-său că moare copilul, au chemat salvarea, dar sărăcuţul murise. Nu ştim ce s-a întâmplat de la ambulanţă au zis că ar fi o boală nedepistată în spital”, susţine bunicul băiatului.

Medicii legişti au făcut necropsia micuţului pentru a stabili care au fost cauzele care au dus la decesul copilului. „Noi am făcut necropsia copilului de numai două săptămâni. Decesul a survenit din cauza unei deshidratări. Dacă era depistată la timp şi copilul era dus la spital, unde i se puneau perfuzii, tratament de specialitate, un anumit regim poate mai avea o şansă. Noi credem că deshidratarea a apărut din cauza temperaturilor ridicate”, a declarat Claudia Beldeanu, şefa secţiei Medicină Legală.

Deşi nu sunt suspiciuni în acest caz poliţişti au demarat o anchetă. „Noi am fost anunţaţi de medicii de la Serviciul de Medicină Legală cu privire la decesul unui copil în vârstă de două săptămâni. Poliţiştii din Rovinari s-au deplasat la faţa locului, au făcut cercetări, deşi nu există suspiciuni în acest caz, s-a întocmit dosar penal şi va fi înaintat cu propuneri legale Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: