Mai multe semne de întrebare după reconstituirea crimei de la Roşia

Anchetatorii gorjeni au de-a face cu un caz complicat de crimă, mai ales că nici reconstituirea nu a scos la lumină adevăratul criminal de la Roşia de Amaradia. Marţi seara, uliţa din Ruget, unde a fost omorât Nicolae Ciuteanu de 54 de ani, era plină de vecinii curioşi, anchetatori, ziarişti, dar şi de cei trei implicaţi în acest caz. Bătrânul Gheorghe Albeanu a repetat că el este cel care l-a ucis pe Nicolae Ciuteanu, după ce se bătuseră. Chiar dacă bătrânul spune pe la toate colţurile că a comis o crimă, el a fost pus în libertate, după gratii ajungând nepotul pe care se presupune că-l apără, Constantin Igeanu.

După ce şi-au petrecut toată noaptea la casa decedatului Ciuteanu, oamenii legii nu au aflat prea multe. Albeanu a repetat cum l-a omorât pe colegul său de pahar, dar anchetatorii nu-l cred. „Am făcut reconstituirea. Este un caz greu, pentru că avem certitudinea unor persoane că mint şi ascund adevărul, iar vinovatul nu-şi recunoaşte fapta”, a spus la final procurorul de caz, Emil Moţa. „Pe zi am fost la cosit împreună şi m-a bătut. Seara am venit acasă, le-am povestit totul nepoţilor iar apoi am mers să iau vitele de pe izlazul unde Ciuteanu m-a bătut. În drum spre casă l-am văzut ce acesta pe un podeţ lângă locuinţa lui. După ce am dus vacile am mers în bucătărie, am luat un cuţit şi m-am dus la Ciuteanu şi i l-am înfipt în burtă. Nu am vorbit nimic cu el, m-am dus direct pentru că ştiam că el este. Nu a zis nimic nici după ce l-am tăiat. Eu m-am întors acasă, am şters cuţitul cu o cârpă din curte şi apoi l-am spălat. Cârpa aia nu ştiu unde este, probabil au mâncat-o câini sau porcii”, le-a povestit Albeanu anchetatorilor

„Nu mă crede domn’ procuror“

Gheorghe Albeanu nu înţelege de ce anchetatorii nu-l cred, dacă el şi-a recunoscut vina şi le-a povestit cum a acţionat. Bătrânul nu ştie că declaraţiile lui nu sunt susţinute de probe. „Nu mă crede domn procuror. Nu ştiu de ce pentru că eu i-am zis tot ce am făcut. Cum l-am omorât. Eu sunt vinovat şi vreau să fiu pedepsit. Nu ştiu ce au cu nepoţii pentru că ei nu au nici un amestec. Nu îmi mai aduc aminte aşa de bine toate detaliile, dar asta s-a întâmplat eu l-am omorât”, spune bătrânul. Anchetatorii presupun că omul vrea să-i apere pe tineri de repercusiunile faptelor lor.

Anchetatorii au o altă pistă. Ei cred că Albeanu vrea să-şi acopere nepotul de 18 ani, Constantin Ingeanu, care este principalul suspect şi este în acest moment arestat.

Un vecin al decedatului susţine că ultimele persoane pe care le-a văzut pe uliţa unde locuia Nicolae Ciuteanu au fost cei trei nepoţi ai lui Albeanu, care au mers la acesta să-i ceară socoteală pentru că le-a bătut bunicul. „Trecuse de 10 seara şi am auzit gălăgie pe uliţă. Am ieşit cu soţia şi cele două fete minore să mă iau de ei să plece că este târziu. La poartă era Ciuteanu, iar Igeanu şi cu Ciobanu erau lângă el şi-l întrebau ce a avut cu Albeanu. Grecu era lângă mine şi îi zicea lui Igeanu să plece să-l lase. I-am luat la rost şi le-am zis să vorbească mâine că este târziu şi nu era prima dată când Albeanu şi Ciuteanu se băteau. Atunci Grecu l-a luat pe Igeanu şi au plecat către casă, iar Ciobanu a mers cu mine şi cu familia în direcţia opusă către casa mea. Când am ajuns în dreptul porţii, Ciobanu a primit un telefon şi a plecat imediat. Eu am intrat în curte cu soţia şi fetele, am scos o găleată de apă. În timpul ăsta am auzit ţipete din dreptul casei cu Ciuteanu. Am luat o sapă şi lanterna şi am plecat cu soţia acolo să mă iau de ei să plece acasă. Când am ajuns acolo, am luminat, nu mai era nimic şi m-am întors acasă. A doua zi oamenii l-au găsit la câţiva metrii depărtare pe Ciuteanu înjunghiat”.

La faţa locului a fost adus Mihai Constantin Igeanu principalul suspect care este arestat preventiv, dar şi ceilalţi doi suspecţi, veri cu acesta. Tânărul de 18 ani susţine în continuare că este nevinovat la fel ca şi ceilalţi suspecţi.

Ciobanu Catălin şi Grecu Petre, verişorii lui Constantin Igeanu, la fel ca şi Gheorghe Albeanu sunt cercetaţi în stare de libertate.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: