Accident între doi turmentaţi: un tirist şi un biciclist

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din localitatea Băleşti a ajuns ieri seară la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean după ce a fost implicat într-un accident rutier. Biciclistul susţine că a fost acroşat de un tir şi a văzut moartea cu ochii, însă a scăpat doar cu câteva zgârieturi. Tiristul a părăsit locul accidentului fiind depistat la scurt timp. Atât şoferul tirului cât şi biciclistul erau în stare de ebrietate.

Biciclistul se afla pe raza localităţii Cârbeşti şi se pare că a fost acroşat de un tir. „S-a întâmplat chiar la mine la poartă. Am auzit gălăgie şi am ieşit. Era un bărbat întins pe jos şi atât. Un taximetrist era lângă el. Probabil că a oprit să vadă ce s-a întâmplat. Era conştient, dar l-a luat ambulanţa. Şoferul care l-a lovit am auzit că a fugit. Pe biciclist nu îl ştim. Nu este de aici de pe la noi”, spune o localnică.

Şoferul tirului a părăsit locul accidentului şi a fost depistat în trafic de un filtru al poliţie la o distanţă de aproximativ 10 kilometri de locul faptei.

În urma testării cu aparatul etilotest atât biciclistul cât şi tiristul se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice în momentul produceri evenimentului rutier. „Ambii participanţi la trafic implicaţi în accident au fost testaţi cu aparatul etilotest. Şoferul tirului a prezentat o concentraţie de alcool de 0,84, iar biciclistul de 1.00 alcool pur în aerul expirat. Celor doi li s-au recoltat probe de sânge”, susţine Daniel Săvulescu, inspector principal SPR Gorj.

La beţie nu spui adevărul

Deşi toate probele îl incriminau, şoferul tirului nu a recunoscut în ruptul capului că a consumat băuturi alcoolice. „Eu nu am băut decât o bere de dimineaţă în târgul de maşini. Au trecut 10 ore de atunci. Nu ştiu de ce a ieşit alcoolemia asta. În plus de asta, nu am fugit de la locul accidentului”, a spus şoferul tirului. Şi biciclistul are povestea lui. „Eu mergeam cu bicicleta pe marginea drumului şi m-a agăţat cu scara de la tir. Norocul meu că am ştiut să cad. M-am aruncat înspre şanţ că altfel muream că mă prindea sub roţile din spate dacă picam spre tir. Am văzut moartea cu ochii, da la câte accidente am avut eu... m-am învăţat. Ei spun că au bătut, dar nu am băut mult, decât două beri, nici nu se cunoaşte. Sunt bine. Nu am nimic. Mă doare un pic capul şi la spate că m-am lovit când am căzut”, a precizat omul.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: