Conductele vechi de zeci de ani au inundat Târgu-Jiul

O conductă de apă spartă a făcut ravagii ieri dimineaţă în cartierul CAM din Târgu Jiu. Străzile au fost acoperite în totalitate de apă, zeci de familii au rămas fără apă la robinete, asfaltul a fost distrus, iar maşinile unor localnici au rămas împotmolite în nămol.

Localnicii din cartierul CAM din Târgu Jiu au rămas muţi de uimire când s-au trezit ieri dimineaţă să plece la serviciu. Oamenii au trebuit să se descalţe şi să-şi răsfrângă pantalonii pentru a putea ieşi din scara blocului. „Este groaznic, am auzit apa din casă dar am crezut că plouă. Bine că am plecat mai devreme că altfel întârziam la serviciu”, a spus Elena Bărăgan.

Străzile au fost impracticabile

Câţiva dintre localnici s-au trezit cu maşinile împotmolite în nămol. „Din cauză că s-a spart asfaltul s-a adunat mult pietriş şi nisip în jurul maşinii. Am scos-o cu greu din parcare ce-i drept, dar din fericire nu a fost distrus nimic la ea”, a spus Mitică Belgun. Străzile din cartier au fost impracticabile ore în şir, apa măsurând pe alocuri şi o jumătate de metru. „Întorc maşina nu am pe unde să trec, e foarte multă apă pe stradă, nu se vede nimic pot da cu maşina într-o groapă”, a spus Ionuţ Ilie.       

Ionescu: „Conducta este foarte veche”

Prezent la faţa locului, directorul serviciului de investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Marius Ionescu, a spus că avaria la conducta de apă s-a produs din cauza faptului că aceasta este veche de zeci de ani. „Una din conductele principale de distribuţie a apei în acest cartier a cedat. Cei de la Aparegio lucrează pentru remedierea avariei, până la noapte cred că va fi rezolvată problema. Conducta este foarte veche şi din acest motiv s-a spart”, declara ieri Marius Ionescu.

Coadă la cişmele

Zeci de familii din cartierul CAM au rămas fără apă la robinete. Ei au făcut coadă la cişmelele din faţa blocurilor pentru a lua apă. „Nu avem cu ce face baie, nici măcar pe faţă nu m-am spălat. Hai că de băut cumpărăm, dar trebuie să gătim şi noi ceva, ne trebuie pentru toaletă, e greu fără apă, dar măcar să repare astăzi să nu ne ţină zile în şir fără apă”, a spus Victor Marica.

Potrivit directorului societăţii de distribuire a apei în oraş, SC Aparegio SA, presiunea la apă a fost extrem de scăzută în alte patru cartiere din Târgu Jiu respectiv Iezureni, Vădeni, 1 Mai-vest şi Drăgoieni. „Nu a fost oprită apa în aceste cartiere ci doar a fost presiunea foarte scăzută. Omenii au înţeles situaţia şi nu s-au revoltat”, a precizat acesta.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: