Veşti bune de Buna Vestire pentru Pandurii

Pandurii a primit în sfârşit o veste bună în ziua de Buna Vestire, prima de acest gen din ultimii cinci ani, perioadă în care echipa de suflet a gorjenilor s-a chinuit să reziste atacurilor venite din partea tuturor dar şi lipsei banilor. Gorjenii au câștigat procesul cu membrii asociaţi şi urmează să primească 3 milioane de euro, poate chiar mai mult, având în vedere faptul că datoriile sunt din 2014 şi se vor aplica penalităţi.

Pentru chinuiţii panduri s-a făcut, în sfârșit, dreptate, iar după o perioadă de mai bine de cinci ani de greutăţi financiare şi probleme neîncetate, echipa cu o tradiţie de 60 de ani în fotbalul românesc poate să se gândească cu optimism de acum la viitor.  

Procesul câştigat de clubul Pandurii Târgu Jiu la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie datează din 2017, şi, timp de aproximativ patru ani, procesul a fost câştigat în două instanţe, Tribunalul Gorj şi apoi la Curtea de Apel Craiova, asociaţii făcând tot posibilul să întârzie finalul procesului prin tot felul de şicane şi intervenienţi în favoarea lor în aceste procese, conştienţi fiind că vor pierde, dar sperând ca echipa să dispară între timp. De altfel, pe parcursul acestor amânări, mai mulţi dintre foştii sau actualii reprezentanţi ai asociaţilor au recunoscut că există aceste datorii şi că banii nu s-au virat, deşi, atunci cînd fostul preşedinte Marin Condescu a demarat aceste procese nimeni nu voia să recunoască aceste datorii.

Pandurii a câștigat anterior la fond și la apel, dar de data aceasta soluția este definitivă, ICCJ respingând recursurile asociaţilor. Astfel, Pandurii are de primit aproximativ 3,3 milioane de euro, după cum urmează: 6.398.608,88 lei de la CEO (Complexul Energetic Oltenia), 4.898.219,86 lei de la SC Artego SA, 2.861.747,68 lei de la Consiliul Local (Primăria) Târgu Jiu, 769.543,23 lei de la Consiliul Județean Gorj și 516.983,76 lei de la USMO (Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia).

Majoritatea asociaţilor au depus, anul trecut, cerere de retragere din asocierea clubului Pandurii deşi stiau că au de plătit, cotizațiile menționate în contractele aferente anilor 2014-2017. Sau poate tocmai de aceea au dorit să se retragă sperând că nu vor mai plăti. După ce a cîştigat acest proces clubul Pandurii vrea să-i dea în judecată pe asociaţi și pentru următorii ani, 2017-2020.

Vizualizări: 778

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: