Vești de la politicieni pentru copiii care fac sport în Târgu Jiu

Copiii din Târgu Jiu nu au unde se antrena, pentru că de circa doi ani stadionul și sala sporturilor sunt în reconstrucție. Nici măcar în curtea școlii nu pot să bată mingea, acestea fiind închise pe timpul vacanței. Liberalul Gheorghe Pecingină a reușit miercuri să facă o dezbatere publică la care au venit antrenori, părinți ai copiilor sportivi, reprezentanți ai autorităților locale.

Consiliul Județean Gorj a fost reprezentant la dezbatere de Octavian Petrovici, noul consilier al președintelui Cosmin Popescu. Acesta a vorbit despre intenția de a fi înființa un club sportiv pentru copii și juniori. Petrovici a spus că au fost discuții nu doar pentru fotbal, ci și pentru alte sporturi. „Discuțiile s-au purtat și la modul mult mai aprofundat pentru handbal cu domnul profesor Dan Ilieș, pentru baschet cu domnii Rădulea și Răuț, pe linie de box cu domnul Geică”, a spus acesta. La acest club vor fi preluate și echipele de juniori de la Pandurii care rămân pe dinafară după retrogradarea echipei mari.

Primarul deschide curțile școlilor

Primăria Târgu Jiu l-a avut ca reprezentant la dezbatere pe Robert Ciocioi, consilier al primarului Marcel Romanescu. Acesta a spus că se fac demersuri pentru ca bazele sportive ale școlilor să fie la dispoziția copiilor și pe timpul vacanței: „Domnul primar are o disponibilitate totală spre a sprijini copiii, tinerii sportivi. Problema liceelor, că sunt închise, că la bazele lor sportive nu au acces copiii noștri... Am rugat la modul imperativ Direcția de Patrimoniu și până luni va prezenta soluții pentru a deschide curțile școlilor pentru copii și în vacanță. Va fi un regulament pentru a putea fi folosite bazele sportive în timpul vacanței, dar și după aceea, în week-end”.

Vîlceanu propune închirierea bazelor sportive private

Primăria Târgu Jiu și Consiliul Județean Gorj caută soluții pentru identificarea unui teren pe care să se poată antrena echipele de copii și juniori, dar și terenul necesar pentru noul complex sportiv destinat acestora. La dezbatere au fost luate în discuție câteva variante, cum ar fi baza de la Complexul Debarcader care aparține universității, terenul de la fosta unitate militară, cel de la Preajba.

Antrenorii și părinții sportivilor au spus însă că este nevoie și de soluții pe termen scurt. Deputatul Dan Vîlceanu, prezent la dezbatere, a venit cu o soluție. „Putem plăti ore la terenurile private, până când facem această bază nouă. Sunt destule terenuri și sintetice, și cu iarbă, care pot fi închiriate pentru echipele de juniori, fie de către Primăria Târgu Jiu, fie de Consiliul Județean Gorj”.

Galerie foto


Vizualizări: 1,306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: