Când se deschide Transalpina Ski

Veşti proaste pentru iubitorii sporturilor de iarnă care au aşteptat cu nerăbdare deschiderea domeniului Transalpina Ski de la Voineasa. Deşi autorităţile locale anunţau că din data de 15 ianuarie pârtia va fi pusă la dispoziţia turiştilor, acest lucru nu s-a întâmplat.

În acest moment, pârtia de la Voineasa este plină cu zăpadă, dar nu poate fi folosită din cauză că nu s-a găsit o firmă care să o administreze.

Până când autorităţile locale vor găsi o soluţie, cea mai mare şi mai modernă pârtie din România va rămâne închisă, asta spre nemulţumirea gorjenilor care merg la schi în judeţul vecin. "Nu ne așteptam să se deschidă din decembrie, dar măcar după sărbători, cum au promis autorităţile. Sincer, este o bătaie de joc. Este cea mai frumoasă pârtie din România, o investiţie care merită toţi banii, dar de care îşi bat efectiv joc. Eu personal cred că se fac jocurile cuiva pentru a trimite turiştii la pârtiile din Rânca şi Straja sau Rusu, care sunt o mizerii, bătaie de joc şi adevărate pericole pentru noi, schiorii. Altfel nu-mi explic. O să plecăm în Bulgaria, în Serbia, pentru că în Austria nu ne permitem. Ca să nu mai spunem că drumul este îngrozitor", a precizat un turist.

Pe site-ul primăriei Voineasa este o informare prin care autorităţile anunţă deschiderea sezonului de schi după 15 ianuarie, fără a da o dată exactă. "Cu privire la deschiderea sezonului de schi 2019-2020, vă informăm că domeniul schiabil "Ski Resort Transalpina", administrat prin executor sechestru, va fi deschis după data de 15.01.2020, independent de voinţa conducerii UAT Voineasa".

S-a ajuns în această situaţie după ce nicio firmă nu s-a prezentat la licitaţia organizată pentru a da în administrare domeniul schiabil, iar acum autorităţile din Voineasa încearcă să găsească alte soluţii care în mod sigur vor ţine pârtia închisă cel puţin până la sfârşitul lunii ianuarie.

Şi cabanierii din zonă au de suferit din cauză că pârtia este închisă, pentru că majoritatea turiştilor şi-au anulat rezervările, dar şi mai mulţi au aflat de problema din zonă şi nu au mai contactat şi aşa puţinele unităţi de cazare din apropierea pârtiei.

Vizualizări: 2,735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: