Veteran de război, sărbătorit la 100 de ani

Cel mai vârstnic localnic din comuna gorjeană Polovragi va fi sărbătorit duminică de autoritățile locale. Ion Manasia a împlinit pe data de 11 aprilie 100 de ani, iar de Florii va primi titlul de ”Cetățean de Onoare”, ocazie cu care autoritățile au organizat și un mic spectacol.

Ion Manasia este veteran de război și, totodată, cetățean de onoare al comunei Polovragi. Titlul acesta îl va primi duminică într-un cadru festiv. ”Domnul Ion Manasia a împlinit frumoasa vârstă de 100 de ani. Va fi declarat ”Cetățean de Onoare” al comunei, pentru că merită din plin acest lucru. Este un om între oameni. Noi o să-l premiem cu 500 de lei și o să organizăm și un mic spectacol cu artiștii din Polovragi, în semn de respect pentru acest om deosebit”, a declarat Gheorghe Epure, primarul din Polovragi.

Ion Manasia este văduv și are doi copii, nepoți și chiar strănepoți, iar la 100 de ani încă se poate descurca singur. Rețeta longevității este una simplă și la îndemâna oricui. ”Este lucid, cu spirit cetățenesc și gospodar, pe lângă faptul că este veteran de război. A lucrat în exploatare, dar a avut grijă și de gospodărie. Vreau să vă spun că încă se descurcă singur, însă mai are nevoie de ajutor prin gospodărie. Merge, e lucid, se gospodărește așa cum poate. A fost un om ponderat, care a muncit, s-a odihnit și a avut activitate fizică”, a mai spus Gheorghe Epure.

Urmașii lui Ion Manasia au gospodării tot în comuna Polovragi.

Galerie foto



Vizualizări: 1,523

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: