Vezi aici cum a părăsit Potârcă arestul

Ninel Potârcă a părăsit arestul în urmă cu câteva minute, expirând şi a doua ordonanţă de reţinere dată de poliţişti. Circa o sută de romi l-au aşteptat cu aplauze în faţa sediului IPJ Gorj. Potârcă a declarat că îi va da în judecată pe poliţiştii şi procurorii despre care afirmă că l-au hărţuit. Mai mult, acesta a comentat decizia instanţei care l-a pus în libertate, dar i-a cerut să nu ia legătura cu celălalt inculpat din dosarele de evaziune în care a fost reţinut, Toma Potârcă. "Cum să nu iau legătura cu nepotul meu, că locuim în aceeaşi casă?", a spus Potârcă.

Reamintim că Ninel Potârcă şi nepotul său au fost reţinuţi luni seara pentru 24 de ore sub acuzaţia de evaziune fiscală. Judecătorii i-au pus în libertate marţi seara, dar peste doar câteva minute poliţiştii i-au chemat din nou la audieri şi au dat o nouă ordonanţă de reţinere într-un alt dosar de evaziune. Miercuri seara judecătorii au stabilit că cei doi Potârcă pot fi cercetaţi în stare de libertate şi în acest dosar. Surse din poliţie susţin că există şi un al treilea dosar pregătit de poliţişti, dar deocamdată nu s-a ajuns la o a treia reţinere.

Potârcă a fost candidat la preşedinţie în 2009. Întrebat în această seară de un jurnalist dacă dă conotaţii politice arestării sale, Ninel Potârcă a zis că este mâna pesediştilor, care vor să se răzbune că l-a susţinut pe Traian Băsescu în al doilea tur de scrutin.

Vizualizări: 72

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: