Vezi ce bugete au spitalele din Gorj

Spitalele din judeţ au primit în sfârşit buget de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj după luni întregi de funcţionare pe baza actelor adiţionale. Toate spitalele au semnat contractele şi sumele necesare funcţionării cel puţin pe trei luni de acum înainte, urmând ca din octombrie, CJAS Gorj să mai facă o rectificare bugetară care să le permită funcţionarea în condiţii optime până la sfârşitul anului. Managerii spitalelor gorjene se declară mulţumiţi de banii primiţi.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj le-a dat spitalelor din judeţ buget pentru următoarele şapte luni. Practic însă, bugetul primit le va fi suficient numai pentru lunile iulie, august şi septembrie, în funcţie de nevoile fiecărui spital. Cert este însă că spitalele speră şi anul acesta la rectificări bugetare care să le asigure buna funcţionare până la sfârşitul anului. Reprezentanţii CJAS Gorj spun că cel mai probabil rectificarea va veni în luna octombrie. „Le-am dat buget pe tot anul, dar în funcţie de nevoile fiecăruia, banii o să le ajungă trei luni de acum înainte, iulie, august şi septembrie urmând ca în octombrie să facem o rectificare. La suma minimă de contractat vor ajunge toate spitalele până la sfârşitul anului”, a declarat Cosma Dumitrescu, directorul economic al CJAS Gorj.

Cel mai mare buget a primit Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, peste 220 de miliarde iar cel mai puţin a primit Spitalul Orăşenesc Novaci, puţin peste 19 miliarde. Cu toate acestea, managerii spitalelor sunt mulţumiţi de sumele primite. Chiar şi Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie de la Dobriţa este mulţumit în ciuda faptului că a primit cea mai proastă calificare din judeţ. „A fost o negociere corectă, nu există nici un fel de supărare. Anul trecut am primit buget de 83 de miliarde cu tot cu rectificări, anul acesta am primit 69 de miliarde pe tot anul, dar sperăm să ajungem la aceeaşi sumă cu rectificarea din octombrie”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de la Dobriţa.

BUGET

Spitalul Judeţean  22.338.618 lei

Spitalul Orăşenesc Motru  3.163.797 lei

Spitalul Orăşenesc Târgu Cărbuneşti  5.477.576 lei

Spitalul Orăşenesc Rovinari  1.975.664 lei

Spitalul Orăşenesc Novaci  1.909.474 lei

Spitalul Runcu  3.557.910 lei

Spitalul Orăşenesc Turceni 2.207.869 lei

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: