Americanii continuă proiectul „Brâncuşi“ de la Coloana Infinitului

O fundaţie din Bucureşti este pe care de a produce un adevărat la nivelul municipiului după ce a depus documentaţia pentru construirea unui centru Constantin Brâncuşi în parcarea de lângă Coloana Infinitului. Este acelaşi subiect pentru care primarul Florin Cârciumaru a fost terfelit la o televiziune naţională. Primăria Târgu Jiu anunţă că nu susţine proiectul, dar reprezentanţii fundaţiei merg înainte. Noul centru va fi construit cu bani strânşi de la americani.

Reprezentanţii Fundaţiei Infinitului au publicat un anunţ prin care solicită aviz de mediu pentru înfiinţarea Centrului Cultural „Constantin Brâncuşi”. Locaţia este cea stabilită cu municipalitatea, pe vremea când toată lumea era de acord. Este vorba despre un teren situat în imediata apropiere a Coloanei Infinitului, unde în prezent este o parcare pentru autoturismele din zonă. Vor să demareze lucrările şi se pare că doresc ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. „Fundaţia Infinitului anunţă elaborarea planului urbanistic-zonal pentru proiectul Centrului Cultural Constantin Brâncuşi din localitatea Târgu Jiu şi declanşarea etapei de încadrare pentru obţinerea avizului de mediu”, se arată într-un anunţ al fundaţiei mai sus menţionate.

Primăria a renunţat la proiect

Rămâne de văzut dacă acest centru va mai fi înfiinţat dat fiind faptul că reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu spun că toate înţelegerile cu Fundaţia pentru înfiinţarea acestui centru au picat, fără să explice de ce. ”Din punctul nostru de vedere nu se va construi, noi am aşteptat să discutăm cu reprezentanţii din America, am renunţat deocamdată la acest proiect, ei pot să meargă mai departe cu documentaţia. Oricum au nevoie de avize, indiferent ce vor face acolo. Au fost mai multe discuţii şi aşa s-a considerat oportun. Au fost discuţii şi în cadrul consiliului de cultură şi aceasta a fost decizia”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

PROIECT

Acest proiect de creare a Centrului Cultural “Constantin Brâncuşi” implică trei părţi: Fundaţia Infinitului, Ioana Banu Ertegun şi Ahmet Ertegun, din Bucureşti şi New York, şi the World Monuments Fund din New York. Brâncuşi Center ar urma să fie construit pe o suprafaţă de 1400 mp, teren donat de soţii Ertegun. Donatorii trebuie să contribuie şi cu suma 1,2 milioane de dolari.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: