Vezi ce fac primarii de Paşte

Majoritatea primarilor din Gorj vor petrece sărbătorile pascale în sânul familiei pentru că, spun ei, nici nu sunt bani să plece în vacanţă şi nici nu au plecat niciodată de Paşti. Vor merge la biserică în noaptea de Înviere şi vor ciocni câte un ou cu alegătorii după care vor petrece până a doua zi cu familia şi prietenii. Nici primarii de municipii nu vor părăsi localitatea de Paşti.

În mijlocul familiei pare cel mai potrivit loc pentru a petrece sărbătorile pascale de anul acesta. Primarii din Gorj au renunţat la vacanţe şi spun că în condiţiile actuale cel mai bine şi cel mai sănătos este să stea acasă. Primarul din Albeni, Dumitru Cornea, va merge la biserica din sat împreună cu familia, aşa că a început deja lucrările de asfaltare pe drumul ce duce spre biserică. „O să stau acasă alături de familia mea, o să merg la biserica din comună. Am început de altfel lucrările de asfaltare la drumul ce face legătura cu biserica, am grăbit puţin lucrurile să fie pus asfalt până atunci astfel încât să calc mândru când mă duc la Înviere”, a declarat Dumitru Cornea, primarul din Albeni.

Lăutari la casa primarului din Bengeşti

Tradiţionalist rămâne şi primarul din Bengeşti-Ciocadia care spune că nu a părăsit niciodată comuna de Paşti. „Sărbătorile le petrec în familie, vin copii, bem un şpriţ, mergem la biserică, ciocnim ouă cu oamenii, a doua zi avem lăutari, aşa obişnuim în fiecare an”, a declarat Victor Geogia, primarul localităţii Bengeşti-Ciocadia.

Primarul din Motru, Dorin Hanu, va lua Paşti de la Catedrala din Motru, aşa cum obişnuieşte în fiecare an. „Şi anul acesta o să petrec Paştele în familie, o să merg la Catedrala de lângă primărie, o să fiu prezent acolo alături de oamenii din municipiu” a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: