Vezi ce locuri de muncă sunt în străinătate și ce oferă Gorj!

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj pune la bătaie la ora actuală 250 de locuri de muncă. Dintre acestea, 75 de posturi sunt în țările din Europa. În Gorj sunt circa 175 de locuri vacante, cele mai multe de muncitor necalificat. În plus, dacă pentru aceeaşi meserie europenii plătesc un salariu de mii de euro, în Gorj salariul nu depăşeşte 700 de lei.

Germania, Norvegia, Cipru şi Danemarca au la ora actuală oferte de muncă greu de refuzat. Germania pune la bătaie două posturi de asistent medical salarizate cu peste 1.500 de euro fiecare. Cipru scoate pe piaţa muncii zece posturi de bucătari, fizioterapeuţi, frizeri şi cosmeticieni. Salariile sunt până în 1.600 de euro. Danemarca este în căutare de lucrători în ferme dar și de medici radiologi ce vor fi plătiţi cu 93.000 de euro pe an. Norvegia caută trei reparatori de acoperișuri plate ce vor fi pontați cu 25 de euro pe oră. În total, țările din Europa scot lunar pe piața muncii circa 80 de locuri de muncă.

”În Gorj, cei mai căutați sunt muncitorii necalificaţi“

Directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, a declarat ieri că foarte mulți gorjeni aplică pentru job-uri în străinătate, asta în condițiile în care și în Gorj sunt disponibile luna asta 175 de locuri de muncă. Diferența majoră se regăseşte însă la salarii. ”Luna aceasta avem disponibile 175 de locuri de muncă în Gorj. Dintre acestea, 22 ca dulgher, 15 asfaltator și o bună parte din ele ca izolator, confecţioner îmbrăcăminte şi muncitori necalificați. De fapt, muncitorii necalificaţi sunt foarte căutaţi în Gorj”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: