Vezi cum a motivat Tribunalul Bucureşti arestarea a zece gorjeni în dosarul permiselor

Numărul mare de fapte şi caracterul continuu, regulat al săvârşirii lor sunt argumentele care au stat la baza arestării preventive a celor 10 inculpaţi din dosarul eliberării frauduloase de permise auto din Gorj, se precizează în motivarea judecătorilor Tribunalului Bucureşti.

În luarea deciziei, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au ţinut cont şi de numărul mare al făptaşilor şi de diversitatea infracţiunilor comise, respectiv fals intelectual, uz de fals, precum şi infracţiuni de serviciu sau în legătură cu serviciul: dare sau luare de mită, abuz în serviciu. Mai mult, magistraţii subliniază şi existenţa modului planificat şi mijloacele de comitere a faptelor, dar şi neînregistrarea în evidenţele contabile a sumelor încasate, reprezentând contravaloarea fişelor.

"Nu este de ignorat nici însemnătatea faptului că în România asemenea gen de activităţi infracţionale au proliferat în toate straturile sociale, într-un mod de neadmis pentru un stat de drept, motiv pentru care ţara noastră este monitorizată constant la nivelul Uniunii Europene", susţin judecătorii de la Tribunalul Bucureşti, în motivarea deciziei de arestare a inculpaţilor din dosar.

Conform documentului citat, în condiţiile în care în ultima perioadă, din cauza conducătorilor auto, a crescut "îngrijorător" numărul de accidente rutiere, inclusiv cele cu victime. Una dintre cauzele acestor accidente este, susţin judecătorii, pe lângă insuficienta pregătire practică a conducătorilor auto, că unii dintre ei obţin prin modalităţi ilicite permisele auto.

undefined

De asemenea, un alt motiv invocat de magistraţi constă în prezenţa afecţiunilor oftalmologile, neurologice şi chiar locomotorii ale unor deţinători de permise, ca urmare a lipsei unei consultaţii medicale corespunzătoare, fişele fiind făcute în fals.

Detalii pe Mediafax.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: