Vicecampionul balcanic care se antrenează în pădure

Un angajat al Complexului Energetic Oltenia a obţinut o nouă performanţă în materie de atletism. Marin Scarlat o obţinut pe 12 martie titlul de vicecampion balcanic la Campionatul Balcanic ce s-a desfăşurat la Bucureşti. Marin Scarlat este din comuna Ionești și de ani buni participă la competiţiile de atletism din țară. Tată a trei copiii, al patrulea fiind deja pe drum, Marin Scarlat spune că nu se descurcă din punct de vedere financiar ca să participe şi la competiţiile de peste hotare.

La cei 35 de ani, Marin Scarlat este dublu vicecampion balcanic. Ultimul titlu l-a obţinut luna aceasta când s-a clasat pe locul secund la Campionatul Balcanic de cros, categoria +35 de ani, proba de opt kilometri.

Bărbatul a parcurs această distanță în 28 de minute. Atletismul este pentru gorjeanul nostru mai mult o pasiune căci el își câștigă pâinea de la Complexul Energetic Oltenia. ”Eu lucrez în producție din 95, dar atletismul a fost o pasiune pentru mine. De la 17 ani alerg, când nu sunt la serviciul mă antrenez zilnic câte două ore zilnic. Nu am pistă, eu locuiesc la țară, mă antrenez în pădure, numai prin pădure alerg. La Campionatul Balcanic au fost concurenți din Grecia, Bulgaria, Moldova, cred că am fost în jur de 20 de concurenți la start. Vreau să-i mulțumesc atletei noastre, Constantina Diță, care m-a ajutat financiar să particip la această competiție și unde am obținut acest titlu”, a spus Marin Scarlat, atlet.

Bărbatul are acasă trei copii minori, iar al patrulea este pe drum, așa că nu-și permite luxul de a participa la competițiile internaționale. În 2014, sprijinit de CEO, a reușit să participe la Campionatul European din Turcia, unde s-a clasat pe locul 8. Marin spune că este convins că ar face o figură frumoasă în afară, căci în țară nu prea mai are adversari la categoria lui de vârstă. ”Competiții străine sunt, urmează chiar în Portugalia, campionatul european, apoi mondialele din Australia. Nu sunt fonduri, am trei copiii la școală, al patrulea trebuie să vină, nu am posibilitate să particip, chiar dacă îmi place foarte mult atletismul, este pasiunea mea pe care o practic neîncetat de la 17 ani”, a spus Marin Scarlat.

Bărbatul se pregătește să participe în luna aprilie la Campionatul Național de la Pitești, iar mai apoi, pe 21 mai, la un maraton organizat la București.

Galerie foto


Vizualizări: 934

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: