Câştigarea campionatului ar rezolva problemele cu banii la Pandurii

Jucătorii lui Edi Iordănescu o întâlnesc duminică seara în capitală pe Dinamo, o echipă care are convingerea că va putea evolua din vară în competițiile europene, deși încă nu sunt toate hârtiile aprobate în acest sens. Meciul este unul cu o miză extrem de importantă pentru că, în cazul unei partide bune, băieții noștri pot să rămână sus de tot în fruntea clasamentului, președintele Narcis Răducan vorbind ieri chiar despre aspirațiile de a câștiga acest campionat, lucru pe care l-a discutat inclusiv cu șefii Complexului Energetic Oltenia, cei care nu mai au însă bani pentru fotbal.

Președintele pandurilor s-a întâlnit ieri cu Laurențiu Ciubotărică, șeful CE Oltenia asigurându-l pe Narcis Răducan de tot sprijinul pentru ca echipa să urce cât mai sus în clasament la finalul campionatului. „Sprijinul” respectiv nu este însă și unul financiar, CEO manifestându-și deocamdată doar interesul de a rămâne alături de echipă chiar și dacă nu o mai ajută direct cu bani, ca în anii trecuți. Răducan speră însă ca măcar Pandurii să nu mai fie încurcată de cei de la care aștepta cel mai mare sprijin în această perioadă, echipa propunându-și ca duminică seara să obțină cele trei puncte puse în joc, lucru cu care jucătorii le cam sunt datori suporterilor, după ultimele scoruri înregistrate în disputele directe cu Dinamo.
„E vorba doar de două luni, suntem în anumite blocaje legate de plăți, dar, așa cum v-a declarat (n.r. – conducerea CEO), în perioada, următoare, prin anvergura activității lor, ne pot ajuta în atragerea unor sponsori. Suntem într-un moment în care trebuie să strângem rândurile. La fotbal există tot timpul soluții. Nu am calitatea de a include sau exclude membri asociați, dar am datoria să expun problemele echipei și doleanțele acționarilor în ambele sensuri. Acționarul principal a înțeles foarte bine mesajul, dovadă că azi a fost foarte dispus în a găsi soluții. Să nu ne pară rău mai târziu pentru că nu ne-am întâlnit de-a lungul istoriei fotbalului gorjean cu această oportunitate. Simțim că putem foarte mult și aș vrea să mergem cu turație maximă”, a spus ieri Răducan.

Joacă, dar nu știu pe ce stadion
Chiar dacă până la partida cu Dinamo nu mai e mult, ieri Pandurii încă nu știa unde se va disputa meciul respectiv. Șefii clubului gorjean și-au dat acceptul pentru ca meciul să aibă loc pe Arena Națională, care rămâne însă închisă de ISU pe mai departe, în ciuda tuturor anunțurilor făcute de oficialii din București. „Încă nu se știe, noi ne-am dat acordul, încă de ieri am trimis o hârtie către clubul Dinamo. Salutăm această acțiune, sper să fie finalizată și partea cu birocrația, cu ISU, dar dacă vom avea acordul în timp util vom juca din nou pe cel mai frumos stadion”, a spus Narcis Răducan.
Și Edi Iordănescu își dorește un meci disputat pe cel mai scump și modern stadion din țară, antrenorul fiind convins că alta ar fi calitatea jocului, în comparație cu o partidă disputată în Ștefan cel Mare, stadionul celor de la Dinamo. „M-aș bucura, aștept cu nerăbdare să văd decizia exactă, unde se va desfășura partida. M-aș bucura să fie Național Arena. E în interesul spectacolului, al suporterilor, al echipelor. Vorbim de o altă atmosferă acolo, de alt gazon, am beneficia de condiții bune de joc, dar și de condiții bune la vestiare pentru că acel vestiar din Ștefan cel Mare arată mai mult ca o cămară decât ca un vestiar. Băieții mei ar avea condiții mai bune să se pregătească de joc”, a spus Iordănescu.

Bătălia pentru titlu
Dacă în privința locului de desfășurare a partidei de duminică și Răducan și Iordănescu au cam același punct de vedere, opiniile lor se separă atunci când vine vorba de locul pe care văd Pandurii al final de campionat. Președintele își dorește câștigarea titlului, în timp ce antrenorul spune că pentru a realiza acest obiectiv, neasumat decât declarativ, e nevoie de multă muncă și efort, inclusiv financiar.
„Lupta e foarte echilibrată, toată echipele au șansa lor. Noi am început foarte bine, suntem pe primul loc, alături de Steaua, cu un parcurs identic în play off, avem tot ce ne trebuie să ne batem la obiective înalte. În ultimul timp văd că nimeni nu mai se bate la titlu. Pe rând, Hagi a renunțat, domnul Becali a zis că se mulțumește și cu locul doi, Șumi a spus că nu contează meciul cu Steaua, Dinamo, de asemenea, vrea să joace frumos în cupele europene, nu mai vrea titlul. Noi nu o să spunem că nu vrem titlul, dar din orice punct de vedere o privim nu pornim ca favoriți. Dar, vorba lui Reghe, văd că nimeni nu bagă rezervele sau echipa a doua, iar asta se traduce prin toată lumea își dorește titlul, dar nu toată lumea declară”, a spus Răducan, în timp ce Iordănescu a fost mai ponderat, declarația sa pe această temă fiind chiar opusă celei făcute de președinte.
„Noi pregătim fiecare joc și încercăm să scoatem maxim. Alții au în momentul de față obiectiv și în contract pentru titlu. Noi nu l-am avut. Nu cred că am vreo cădere de memorie. Noi am avut obiectiv intrarea în play off, l-am realizat, după care am spus că încercăm de la fiecare joc să scoatem maxim. Dacă va veni un moment când clasamentul, coroborat cu jocul pe care îl arătăm, va arăta că Pandurii poate emite pretenții și are șanse importante la titlu, din acel moment vom da totul cu gândul la titlu. În momentul de față opt jocuri înseamnă atât de multe puncte puse în joc și e greu să vorbim de titlu”, a menționat Edi Iordănescu.

Vizualizări: 1,160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: