Viceprimar din Gorj, cercetat penal pentru furt de curent

Viceprimarul comunei Alimpești, Nechit Avram, este cercetat penal pentru furt de curent. În fapt, acesta s-ar fi racordat ilegal la reţeaua de iluminat public din comună. Poliţiştii au fost sesizaţi despre acest furt chiar de un consilier local din Alimpeşti.

Polițiștii din Novaci s-au deplasat marți, 17 ianuarie, la gospodăria viceprimarului din Alimpești, după ce consilierul local Leonida Belgher i-a sesizat că acesta fură curent din rețeaua de iluminat public. Consilierul spune că a fost sesizat chiar de un cetățean despre această ilegalitate și că nu a putut să treacă cu vederea, chiar dacă în acest caz era vorba chiar de viceprimarul comunei. "Marți seară am sunat la 112. A venit Poliția la Alimpești. Viceprimarul s-a legat ilegal la iluminatul public ca să-i lumineze lui toți pomii din fața casei, din curtea lui. Un cetățean mi-a semnalat că se fură din banii lor, pentru că sunt consilier local. Cetățenii din comună plătesc din buzunarul lor iluminatul public", a declarat Leonida Belgher, consilier local la Alimpești.
Consilierul spune că la casa viceprimarului a ajuns și primarul Dan Floarea, care şi-ar fi asumat răspunderea pentru ilegalitatea făcută de viceprimar. "Primarul și-a asumat el, că l-a legat pe viceprimar la iluminatul public. În baza cărei hotărâri? Și în fața poliției a declarat că ştia că s-a legat la iluminatul public. De ce nu a legat familia cu 8 copii la iluminatul public, să aibă și ei lumină noaptea?", a mai spus Leonida Blegher.
Primarul din Alimpești nu a putut fi contactat. Viceprimarul Nechit Avram a spus inițial că se află într-o ședință și nu poate vorbi, însă ulterior nu a mai răspuns la telefon. Soţia acestuia s-a fotografiat cu instalaţia de iluminat şi a pus poza pe facebook.
Cercetările în acest caz vor continua. Pe numele viceprimarului a fost întocmit un dosar penal pentru furt. "Din primele verificări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că, la nivelul stâlpului de susținere a rețelei electrice de iluminat public, era conectat un conductor electric ce alimenta o instalație ornamentală amplasată pe un pom din gospodăria unui bărbat de 58 de ani, din comuna Alimpești", a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.
Cel mai probabil primăria va trebui să recupereze de la viceprimar prejudiciul cauzat prin sustragerea de energie electrică din rețeaua de iluminat public.

Galerie foto


Vizualizări: 3,856

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: