Viceprimarul din Motru recunoaşte că a dezinformat

Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru, a afirmat public că lucrările la depozitul de cenuşă de la Uzina de Termoficare nu au demarat, deşi acestea trebuiau să fie deja finalizate. Primarul Gigel Jianu a spus exact contrariul, fiind evident că unul dintre aleşii locali minte. L-am contactat din nou pe viceprimarul din Motru, care a recunoscut, într-un final, că a dezinformat.

Cosmin Morega a relatat jurnaliştilor, în conferinţa de presă a PSD Gorj, că nu au fost demarate lucrările pentru conformarea depozitului de cenuşă al Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru, deşi banii necesari au fost alocaţi de Consiliul Local. „Consiliul Local a propus la bugetul anului 2017 lucrări pentru SC UATAA de reabilitare a iazului unde depune zgura. Cu toate că a fost semnat contractul şi lucrarea ar fi trebuit terminată la data de 23-24 noiembrie, nici măcar nu s-a început, n-a urmărit nimeni această lucrare. De aceste lucrări şi investiţii depinde funcţionarea acestei societăţi”, a declarat Cosmin Morega.

Jianu: Lucrările sunt aproape gata!

Primarul Gigel Jianu l-a contrazis pe viceprimar. Edilul a explicat că lucrările au fost demarate şi că sunt în curs de finalizare. „Lucrările sunt aproape gata. Trebuie să facem recepţia la terminare. Au fost încurcaţi un pic de starea vremii, nu că nu au început lucrările. Trebuiau să aducă nişte steril pe care să-l întindă peste zgură. Cred că sunt gata deja. Sunt întârziate lucrările că a plouat şi nu puteau să intre pe depozit. Ţin legătura mereu cu patronul”, a explicat primarul din Motru.

Cum explică „dezinformarea”

Pentru că punctele de vedere ale celor doi aleşi locali erau complet diferite, i-am cerut noi clarificări viceprimarului Cosmin Morega. I-am explicat că vom merge la Motru pentru a vedea exact care este stadiul lucrărilor. Viceprimarul a cerut un mic răgaz pentru a se informa şi a revenit telefonic, spunând că de fapt lucrările au început, dar că are suspiciuni legate de calitatea lor!

Practic a admis că a dezinformat presa şi, implicit, cetăţenii municipiului Motru şi nu numai. „Sâmbătă şi duminică au lucrat şi mai aveau ceva de finalizat. E făcut ceva în grabă, pe ploaie, au făcut ca să fie făcut. Aşa era, cel puţin vineri eu ştiu că nu s-a lucrat. Nu mint! Nu sunt informaţii eronate, sâmbătă şi duminică nu era normal să lucreze. Nu v-am minţit deloc. N-am avut nici timpul necesar până azi dimineaţă (marţi dimineaţa – nr.red.) şi era subiectul acesta dacă tot s-a adus discuţia de UATAA”, a spus Cosmin Morega.

Vizualizări: 2,273

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: