Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Ancheta la ISJ Gorj. Cine a dat subiectele!

Mai multe fotografii cu subiectele de la Bacalaureat, de la proba de miercuri, au ajuns pe internet, pe grupuri de socializare consacrate acestui examen. Pe imagini se poate vedea indicativul centrelor de examen, printre acestea și un centru din Gorj.


Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a demarat o anchetă. „În urma apariției unor imagini în spațiul public care surprindeau imagini într-un centru de examen, Comisia Judeţeană de Bacalaureat a Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj s-a autosesizat cu privire la acest incident”, a anunțat ISJ Gorj.


O comisie de la inspectorat s-a deplasat la centrul de examen nr. 587, vizualizând înregistrările audio-video din sălile în care au fost repartizaţi candidaţii care au susţinut proba de Biologie Vegetală și Animală.


„În urma vizualizării înregistrărilor s-a constatat că într-o sală de examen un candidat a fotografiat subiectele de examen. Sancţiunile vor fi aplicate conform Metodologiei în vigoare (OMECTS nr. 4.799/2010 valabilă conform Ordinului Nr. 4950/2019 şi pentru sesiunea 2020), atât candidatului, cât şi profesorului asistent”, au mai precizat reprezentanții ISJ Gorj.


Potrivit regulamentului de la Bacalaureat, elevilor și profesorilor supraveghetori le este interzisă introducerea în sala de examen a oricăror mijloace de fotografiere și/sau de comunicare cu exteriorul.
Miercuri s-a desfășurat ultima probă scrisă a Bac-ului, cea la alegere a disciplinei, în funcție de profil și specializare. Primele rezultate vor fi afișate în data de 2 septembrie.


Și la Evaluarea Națională a existat un incident în Gorj. Un profesor din comisia de examen de la o școală din Târgu Jiu s-a ales cu dosar penal după ce ar fi fotografiat subiectele de la prima probă a Evaluării Naționale și le-a publicat pe un grup de WhatsApp al şcolii.

Vizualizări: 4,265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: