Victor Pițurcă ar putea lăsa Craiova pentru Levski Sofia

Impresarul Ioan Becali este în tratative cu bulgarii de  la Levski Sofia și spune că l-a propus ca antrenor pe Victor Pițurcă, actualul antrenor  al Craiovei. Patronii echipei  din Bulgaria au refuzat pentru moment mutarea, aşteptând să formeze mai întâi o echipă  de cupe europene.

Având în vedere că echipa  sa  se îndepărtează de podium, antrenorul  Universităţii Craiova,  Victor Piţurcă, ar putea părăsi echipa pentru că nu duce lipsă de oferte. Şi este ştiut  faptul că Piţurcă  este motivat să  antreneze echipe puternice, care au obiective îndrăzneţe. Recent  Ioan Becali l-a propus pe Piţurcă să preia Levski Sofia dar bulgarii mai aşteaptă o perioadă. „Primul antrenor pe care l-am propus la Levski Sofia – şi proprietarii sunt nişte oameni bogaţi rău de tot – a fost Piţurcă. Au spus «Pe Piţurcă o să-l luăm când avem echipă de cupe europene, trebuie să ajungem acolo, să luăm o cupă, un campionat». Şi ştiau că, dacă vine Piţurcă, vine pe bani mulţi, 40-50.000 de euro pe lună”, a declarat Ioan Becali la Realitatea TV.

Fostul impresar îl avertizează pe Mihai Rotaru, finanțatorul Craiovei, că va trebui să investească serios pentru a-l ține pe Pițurcă la Craiova: „La Craiova cred că are 15-16.000 de euro. Dar el nu s-a dus la Craiova pentru bani. S-a dus ca să reintre în circuit, să nu stea degeaba. La Craiova, dacă nu vor întelege că din iarnă şi din vara viitoare au nevoie de investiţii, de jucători pe care îi vrea el.... trebuie să dea 1-2 milioane de euro pe nişte jucători din divizia B din Franţa, Italia. Piţurcă mi-a spus de ce jucători are nevoie, în special de doi fundaşi centrali. Proprietarii de la Craiova trebuie să facă eforturi pentru a-l ţine pe Piţurcă acolo. Piţurcă, dacă nu se califică în primele trei, pleacă singur de la Craiova. Anul ăsta e greu, dar anul următor are nevoie de întăriri şi apoi poate să spună ’mă bat pentru primele două locuri’”.

Levski Sofia ocupă locul 2 în Bulgaria, cu 29 de puncte, la 4 puncte  în spatele liderului Ludogoreț. Până acum Victor Piţurcă a stat pe  banca Craiovei  la 7 meciuri, reușind 3 victorii, două remize și două înfrângeri.

Vizualizări: 542

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: