Burleanu: Ne dorim ca şi echipa naţională să joace la Târgu Jiu

Stadionul din Târgu Jiu ar putea găzdui Naționala de tineret a României la  viitoarele meciuri ale echipei lui  Mirel Rădoi. Primarul Marcel Romanescu a discutat acest aspect  cu preşedintele Federaţiei Române  de Fotbal încă din vară, când se aştepta  inaugurarea stadionului.

 După cum fusese stabilit pentru această toamnă, când Naţionala deTineret a României nu a mai putut fi adusă  la Târgu Jiu, FRF continuă discuţiile cu Primăria  Târgu Jiu pentru a omologa stadionul din Târgu Jiu şi pentru meciuri internaţionale. În vederea disputării unor meciuri ale  echipei naţionale de seniori, stadionul trebuie să îndeplinească anumite cerinţe, mai ales  în ceea ce priveşte condiţiile de transmitere a jocurilor precum şi cele  pentru reprezentanţii mass-media. În vederea  omologării acestuia pentru meciuri internaţionale, primarul Marcel Romanescu a fost prezent la omologarea  stadionului pentru Liga 2 şi a discutat atunci cu reprezentantul FRF pentru a demara procedurile de  omologare internaţională.

Invitat la inaugurarea stadionului la finalul săptămânii trecute,  preşediontele FRF Răzvan Burleanu a declarat că federaţia va folosi infrastructura sportivă existentă în Târgu Jiu pentru echipele naţionale, prima vizată fiind naţionala de  Tineret.  „Noi ne dorim ca şi echipa naţională să joace pe acest stadion din Târgu Jiu la fel cum  ne dorim ca echipa naţională să joace peste tot în ţară, acolo unde  infrastructura  permite.  Pe acest stadion ne-am dorit să jucăm Supercupa României dar nu s-a putut. Pentru viitor ne  dorim să aducem aici fie Supercupa României fie Naţionala de Tineret”, a  spus preşedintele FRF care a  asistat la inaugurarea stadionului de  la Târgu Jiu din loja oferită de clubul Pandurii, acesta precizând  că pentru a aduce naţionala de  seniori la Târgu Jiu, stadionul trebuie să   treacă prin procedura de omologare internaţională: „Mai sunt câteva chestiuni de ordin logistic care trebuie verificate, înainte să pot să răspund dacă prima reprezentativă poate juca aici. Dar naţionala de tineret poate, şi ne dorim, să joace aici, la Târgu Jiu. Ne bucură foarte mult  faptul că avem din nou investiţii publice în infrastructura fotbalistică şi aşteptăm ca aceste investiţii să continue şi în alte oraşe ale ţării, cum ar fi Timişoara, Braşov, Constanţa sau  Iaşi, oraşe care care au nevoie de infrastructură. În acelaşi timp România are mare nervoie de  infrastructură la nivel de copii şi juniori, pentru că acolo din nou suferim foarte mult”. 

Din fericire tocmai la acest capitol la care întreaga ţară  suferă, infrastructură pentru copii şi juniori,  Pandurii Târgu Jiu stă foarte  bine.  În 2012 se inaugura la  Târgu Jiu cel mai modern Centru de Copii şi Juniori cu dotări pe care multe echipe de  Liga 1 nu le aveau la primele echipe. Dar în  perioada 2014 – 2016, până la intrarea în insolvenţă, terenul destinat juniorilor a fost demolat iar echipele de  juniori au fost  trimise  să evolueze pe alte terenuri din judeţ. Dacă Centrul de Copii şi Juniori va fi ajutat să redevină ceea  ce a fost atunci şi rezultatele nu vor întârzia să apară. 

Vizualizări: 1,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: