Pustai: Acum şase ani, Pandurii juca pe „Artemio Franchi”

Antrenorul căruia gorjenii trebuie să îi fie  recunoscători pentru că au un stadion nou şi modern la Târgu Jiu este profesorul Cristi Pustai. Performanţele echipei Pandurii, obţinute sub comanda sa, au forţat autorităţile vremii să ia decizia construirii noii arene de la Târgu Jiu.

Mereu autorităţile locale şi cele naţionale au recunoscut  public că au construit stadionul din Târgu Jiu, forţate de performanţele echipei Pandurii. Faptul că echipa Târgu Jiului nu putea să  joace meciurile din grupele Europa  League la Târgu Jiu a făcut să se ia decizia de a demola vechea arenă şi de a se ridica una nouă. Cristi Pustai nu a  lipsit de la inaugurarea noii arene.

Pustai a fost tehnicianul care a calificat Pandurii în grupele Europa League în anul 2013, şi, datorită rezultatelor din acel sezon, autorităţile au luat decizia de a construi un stadion nou.

Fostul antrenor al pandurilor este cel care a cucerit cu echipa de atunci titlul de vicecampioană a României, cu 6 ani în urmă. Deşi nu a intrat pe teren la  evenimentul  de inaugurare a stadionului, Cristi Pustai a luat loc pe bancă, de unde s-a declarat încântat de noua arenă pe care a numit-o o bijuterie a  Gorjului. „Este fantastic ceea ce au reuşit să facă aici oamenii aceştia, cred că în fiecare reşedinţă de judeţ ar trebui  să  existe un astfel de stadion, mai mare sau mai mic, în funcţie de numărul de locuitori. Acest stadion e  o bijuterie  a  Gorjului. Mi-aş dori măcar câteva etape să mai apuc stau şi eu să stau pe bancă pe acest stadion, care este o  bijuterie”, a  spus profesorul Pustai, care a  ţinut  să  amintească târgujienilor unde era echipa lor acum şase ani, trăgând  un semnal  de  alarmă pentru salvarea pandurilor.

„Acum şase ani, echipa aceasta Pandurii juca pe Artemio Franchi, la Fiorentina. Sper să se mai întoarcă acele  vremuri,  dacă  nu, măcar  să le păstrăm în suflet şi în gând. E tot mai greu pentru fotbalul românesc, dar speranţa nu ne-o poate lua nimeni. Să sperăm că oamenii care pot ajuta Pandurii să se unească cumva, în cuget şi în simţiri, şi să facă echipa asta să rămână vie, pentru că a făcut  istorie în fotbalul românesc. Nu cu multe prezenţe în Europa, dar în momentul în care am ieşit în Europa eu cred că nu ne-am făcut de ruşine şi am adus ţării şi puncte, dar şi o imagine frumoasă”.

Pe  lângă imaginea frumoasă adusă ţării prin calificarea istorică în grupele Europa League, atunci când nimeni nu spera, Pandurii a făcut o imagine  frumoasă oraşului Târgu Jiu, de  care s-a  vorbit peste tot pe unde echipa a ajuns în Europa. Fiind o emblemă  a Târgu Jiului de care se vorbeşte şi acum foarte frumos, în ciuda greutăţilor prin care trece echipa, Pandurii merită mai mult decât dispreţul arătat de anumiţi politicieni.

Vizualizări: 620

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: