Victoria de la Târgu Jiu îl face să viseze la olimpiadă

Boxerul Robert Jitaru, care a câştigat titlul la categoria 56 kg, la Campionatele Europene de box-Under 22 de la Târgu Jiu de săptămâna trecută, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu îi lipseşte nimic pentru a câştiga o medalie şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. „Nu îmi lipseşte nimic pentru a câştiga o medalie şi la Jocurile Olimpice. Important este să am cât mai multe turnee, cât mai multe meciuri în picioare”, a spus el.

Jitaru a menţionat că era foarte important să câştige medalia de aur la Târgu Jiu pentru a-şi apăra titlul european de anul trecut. „A fost singura competiţie majoră pentru noi anul acesta, pentru că nu avem nici Europene şi nici Mondiale. A fost o competiţie dificilă, stresantă... am simţit multă presiune pe noi pentru că eram acasă, dar şi pentru că eu trebuia să îmi apăr titlul european câştigat anul trecut. Cel mai greu meci a fost cel pentru medalie cu rusul (n.r. - Ruslan Belousov, în semifinale). Nu îl cunoşteam şi nici nu am avut timp să îl studiez prea mult. Dar mă bucur că totul a fost bine până la urmă”, a adăugat boxerul.
La rândul său, pugilistul Albert Biro (19 ani), medaliat cu bronz la categoria 81 de kilograme, a declarat că se gândeşte la participarea la Jocurile Olimpice de când a început să practice boxul. „Competiţia a fost destul de grea, dar ne-am bucurat că s-a ţinut la noi acasă. Am făcut o pregătire bună, iar pentru prima mea competiţie consider că am obţinut un rezultat destul de bun. Acum mă gândesc la Jocurile Olimpice, de fapt, ăsta este scopul meu de când am început să practic boxul”, a precizat Biro.
Medaliată cu argint la CE Under-22, Cristina Cosma a afirmat că boxul feminin va produce multe surprize plăcute în viitorul apropiat. „A fost o competiţie puternică, o competiţie tare, la care am câştigat prima mea medalie. Am spart gheaţa în boxul feminin prin această medalie. Nimeni nu vorbeşte de fete, dar în curând o să urmeze multe medalii la feminin. Vor fi multe surprize. Eu am încredere în mine, în colegele mele şi în antrenorii noştri. Medalia asta a arătat multora că fetele vor ajunge sus şi că nu muncim degeaba”, a spus ea. Sportiva română este convinsă că o poate învinge pe Irma Testa, campioana mondială en titre, cea în faţa căreia a pierdut finala de la Târgu Jiu.
Campionatele Europene de box Under-22 s-au desfăşurat în perioada 25 martie - 1 aprilie la Târgu Jiu. 

Vizualizări: 355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: