Victorie irosită în final de infarct !

Pandurii au fost la câteva secunde de o victorie pe teren propriu la final de an. Bucuria le-a fost însă răpită în prelungiri după autogolul extrem de stupid al eroului de la Cluj, Adi Rusu. Pandurii ratează şi şansa de a reveni pe podium după egalul Vasluiului de la Petrolul.

Pandurii – Gaz Metan Mediaș 1-1 (1-0), Stadion „Municipal” Târgu Jiu, spectatori: 800

Au marcat: Viera (min. 27) / Rusu (autogol-min. 92)

Pandurii: Mingote – Ungurușan, Viera, Mamele, Vlad – Voiculeț (min. 78 Cristea), Rusu, Nistor – Răduț, Lemnaru (46’ Matulevicius), Maxim (91’ Karim). Antrenor: Petre Grigoraș.

Gaz Metan: Pleșca – Trtovac, Muth, Frăsinescu, Bezean – Avram (46’ Zaharia), Todea, V. Negru (46’ Bawab), Breeweld, Llulaku (78’ Roman) – Eric. Antrenor: Cristi Pustai.

Cartonașe galbene: Ungurușan (min. 48), Vlad (54’) / Zaharia (62’)

Arbitri: Florin Miron – Valentin Avram, Florin Ungureanu.

Şi-au făcut iar harakiri !

Pandurii voiau victorie cu Mediaş pentru a-şi bucura suporterii la ultimul meci acasă din acest an, dar şi pentru a încerca să revină pe podium. Din cauza frigului pătrunzător de afară, doar 800 de fani s-au încumetat să vină pe stadion. Frigul de afară s-a transpus şi în jocul celor două echipe. Pandurii cu posesia, Gazul pe baricade încercând să nu ia gol. Nu le-a ieşit elevilor lui Pustai decât până în minutul 27. Maxim a centrat din lovitură liberă, iar căpitanul Viera a pus genunchiul perfect şi a deviat mingea în poartă. Mediaşul a înotat în gol până la pauză când proful de mate Pustai a mutat inteligent. A scos două mâini moarte, Avram şi Negru şi i-a introdus pe Zaharia şi Bawab. Gazul a trecut extrem de aproape de gol, dar Mingote l-a blocat excelent pe Eric. Acelaşi scenariu şi la o lovitură liberă când portarul a scos perfect execuţia fină a brazilianului. Eric a nimerit şi bara la o fază în care l-a lobat pe Mingote. Iordanianul trecut pe la Real şi Barca, Bawab, şi-a făcut şi el norma de ratări cu două ocazii uriaşe care menţineau Pandurii în avantaj. Elevii lui Grigoraş puteau închide jocul în două rânduri, dar Nistor a tras peste din poziţie ideală în timp ce Maxim s-a încurcat în minge după ce scăpase liber spre poarta lui Pleşca.

Victoria le-a fost interzisă până la urmă pandurilor în al doilea minut de prelungiri. Medieşenii au centrat în careu, Rusu a pus nefericit piciorul la o fază în care era flancat doar de doi coechipieri şi de niciun adversar iar devierea sa l-a păcălit pe Mingote care a plonjat tardiv. Autogol extrem de stupid şi al doilea în acest sezon pentru panduri într-un moment cheie după cel al lui Mamele din Cupă cu Dinamo. Rusu a trecut astfel repede de la rolul de înger salvator, cu golul de la Cluj, la cel de demon, cu autogolul cu Mediaş.

S-a lăsat cu ceartă la final !

Golul marcat de medieşeni a dat naştere şi unui episod mai neplăcut. Unul din oamenii din stafful lui Pustai s-a bucurat excesiv şi parcă le-a făcut în ciudă celor de pe banca pandurilor. Grigoraş şi Pîrvulescu s-au luat de individul respectiv şi repede s-a format un meleu lângă banca Gazului. Spiritele s-au calmat până la urmă după intervenţia lui Pustai care i-a calmat pe gorjeni. „La final au fost nişte vorbe. Noi am fost cu nervii puţin întinşi că nu am adus puncte din deplasare,  mai avem şi mici probleme financiare. O izbucnire necontrolată  a unora de pe bancă la nivel neacademic, îmi cer scuze, e păcat”, a comentat Pustai.

Grigoraş a fost mult mai tranşant în privinţa incidentului. „Un gest de ţăran al unui component pe care nu trebuie să îl bag în seamă. O ieşire a unui ţăran prost care s-a trezit pe banca de rezerve şi vroia să facă un gest. Nimeni nu contestă punctul câştigat, dar să faci gestul acesta… de dobitoc. Şi-a făcut publicitate de animal prost, cretin. Nu mai discut de acel personaj pentru că nu reprezintă Gaz Metan Mediaş. Acolo e un antrenor foarte elegant, conducere la fel, iar jucătorii au muncit şi îi felicit pentru cum au jucat”, a comentat acid antrenorul pandurilor.  

1 – autogolul lui Rusu semnifică primul gol al Gazului la Tg-Jiu în 5 meciuri

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: