Paste de post

Pastele sunt o reţetă foarte rapidă şi se prepară imediat dacă le ai la îndemână în casă. Sunt foarte sățioase și foarte gustoase şi nu trebuie să le prepari numai cu carne. Pot fi pregătite și pentru o zi de post înlocuind carnea cu legume.

Ingrediente:

• 160 g de spaghete

• 160 g de ciuperci, tăiate felii

• 2 căței de usturoi

• 160 g de spanac

• 1 legătură de pătrunjel

Ingrediente pentru sos carbonara:

• 120 g de caju

• 8 linguri de lapte de soia

• 1 linguriță de drojdie

• sare și piper

Mod de preparare:

Puneți nucile caju într-un bol. Acoperiți-le cu apă fierbinte și lăsați-le la hidratat cel puțin 60 de minute. Între timp, fierbeți spaghetele urmând instrucțiunile de pe pachet. Curățați și tăiați ciupercile și usturoiul și căliți-le într-o tigaie adâncă cu puțin ulei, circa 10 minute. Adăugați spanacul și pătrunjelul tocate mărunt. După 5 minute, luați vasul de pe foc.

Pentru pregătirea sosului, puneți nucile caju înmuiate (clătite cu apă curată în prealabil) în vasul robotului de bucătărie. Adăugați laptele de soia, drojdia, sare și piper după gust. Puteți adăuga și alte mirodenii, precum oregano, cimbru sau busuioc.

Procesați câteva minute, până când nucile caju se macină fin și totul se transformă într-un sos fin. După ce au fiert pastele, scurgeți-le de apă și adăugați-le în tigaia cu ciuperci. Adăugați sosul și omogenizați ușor. Pastele se pot servi cu pătrunjel proaspăt pe deasupra.

Vizualizări: 1,850

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: