Viitorul Pandurii nu are acordul Primăriei Târgu Jiu pentru a-i purta însemnele

Echipa de fotbal ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu a folosit fără acordul autorităților locale numele unor instituții publice pe tricourile echipei. Este vorba de Primăria Târgu Jiu, Consiliul Local Târgu Jiu și Consiliul Județean Gorj.

Recent înscrisă în campionatul Ligii 2, echipa de fotbal ACS Viitorul Pandurii, care joacă pe stadionul din Severin, a debutat la meciul de pe teren propriu cu Sportul Snagov, purtând un echipament pe care apar inscripționate numele autorităților locale de la Târgu Jiu.

Primăria Târgu Jiu, Consiliul Local Târgu Jiu, dar și Consiliul Județean Gorj au reacționat, fie prin comunicate ale conducerii, fie prin comunicări independente pe facebook, precizând că nu au nici o legătură cu apariția numelor acestor entități pe tricourile de joc.

Ultima reacție apărută duminică este cea a primarului Marcel Romanescu care, fiind în concediu, a explicat că nu și-a dat acordul pentru o eventuală colaborare cu echipa condusă de ginerele omului de afaceri Nicolae Sarcină: „În ceea ce privește folosirea numelui Primăriei Municipiului Târgu Jiu pe tricourile echipei lui Nicolae Sarcină, nu există vreo colaborare cu entitatea sportivă respectivă și nu ni s-a solicitat acordul în acest sens. Imediat ce mă voi întoarce din concediu voi convoca o ședință cu specialiștii noștri și voi lua măsurile ce se impun”.

Sâmbătă, după meciul de la Severin al echipei ACS Viitorul, şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a reacţionat precizând că nu există acordul CJ Gorj pentru a apărea pe tricourile de joc.

Primarul Romanescu a dezmințit și speculațiile legate de spațiile comerciale de la stadion, care ar fi dorite de Sarcină. “În primul rând, am susținut mereu sportul la Târgu Jiu și am făcut tot ce a ținut de mine să promovez toate ramurile sportive aici. De asemenea, voi susține mereu firmele locale, așa cum am făcut și până acum. Asta nu înseamnă, însă, că voi acorda vreo facilitate lui Nicolae Sarcină sau echipei sale de fotbal! Nu înseamnă că îi voi da stadionul sau spațiile de la stadion! Nici nu mi-ar sta în putere acest lucru. Primarul nu dă stadioane și spații cu de la sine putere. Niciodată Nicolae Sarcină sau orice alt om de afaceri nu va fi favorizat în detrimentul altora sau împotriva intereselor cetățenilor municipiului Târgu Jiu”, a explicat Marcel Romanescu.

Galerie foto



Vizualizări: 1,600

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: