Scandal pe palmaresul pandurilor între cele două echipe din Liga 2

Noul club care a înlocuit Energeticianul în Liga 2, ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ar dori să preia o parte din palmaresul celor de la Pandurii Târgu Jiu. Informaţia a apărut prezentată de presa sportivă locală, dar acest lucru este infirmat de cei de la Pandurii care susţin că nimeni nu poate lua performanţele echipei din Târgu Jiu.

Clubul apărut peste noapte cu numele de ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu le dă bătăi de cap celor de la clubul consacrat Pandurii Târgu Jiu care au asigurat continuitatea vechii echipe Pandurii. Vechea echipă a dispărut o perioadă din arhivele FRF, jucând apoi la judeţ şi revenind în Liga 3. Istoria clubului Pandurii, din 1962 a fost scrisă deja şi prezentată în cărţile cronicarului Dorin Brozbă, care a prezentat pe larg, cu documente, toate fazele prin care a trecut echipa târgujienilor şi cum a evoluat Pandurii de-a lungul timpului. Acum noua echipă condusă se ginerele omului de afaceri Nicolae Sarcină, care are şi Pandurii în denumire, ar întreprinde demersuri pentru a prelua palmaresul echipei Pandurii până în anul 1992, conform informaţiilor publicate de jurnalistul Aurel Măceşeanu care susţine că în spatele demersurilor s-ar afla fostul preşedinte de la Pandurii, Eugen Pîrvulescu. 

Directorul sportiv al pandurilor, Camilian Floroiu, a explicat situația apreciind că patronul care a avut angajați niște jucători de la Pandurii nu poate pretinde și palmaresul echipei Pandurii: „Situația angajării unor jucători la diferite firme nu dă dreptul acelor firme să ia palmaresul echipei, se știe că se practica acest lucru într-o perioadă să fie angajați fotbaliștii la diferite firme. Dar până la urmă respectivul patron a avut angajați doar jucători, nu patrona și nu conducea Pandurii Târgu Jiu, ca să poată spune că Pandurii era echipa lui și că el va lua palmaresul echipei. Nu am toate datele referitoare la omologarea unui palmares, dar sub nici o formă el nu poate fi oferit unei persoane care nu a avut nici o legătură cu Pandurii Târgu Jiu. Palmaresul se preia doar prin continuitate. Performanțele pandurilor nu pot fi luate de nimeni”.

În ceea ce priveşte zvonurile legate de acest subiect, dacă sunt adevărate, îi dau senzaţia directorului clubului Pandurii că se încearcă legarea numelui noului club de un brand deja existent pentru a se obţine capital de imagine: „Eu am sentimentul că cineva încearcă să se lege de un brand, și să aducă valoare unui club doar punând Pandurii în titulatură, pentru că se putea numi noua echipă Viitorul Târgu Jiu. Dar faptul că a pus și Pandurii înseamnă că vrea să își atragă capital de imagine nu tocmai corectă. Palmaresul nu poate fi pierdut, este al echipei Pandurii. Echipa Pandurii a reprezentat la cel mai înalt nivel Târgu Jiul şi judeţul Gorj şi a adus mari satisfacţii. Construirea acestui stadion i se datorează în totalitate echipei Pandurii, pentru că performanţele pe care le-a realizat au obligat pur şi simplu autorităţile locale să facă demersuri pentru a construi un stadion nou”.

Noua echipă înscrisă în Liga 2 cu numele Viitorul Pandurii Târgu Jiu este de fapt continuatoarea ACS Șirineasa din județul Vâlcea, devenită sezonul trecut ACS Energeticianul, şi care acum a preluat locul Luceafărului Oradea din Liga 2. Este vorba de un club nou dar fără o identitate clară care, ce a schimbat denumirea în fiecare an şi care nu poate prelua istoria echipei din Târgu Jiu decât dacă adevărata Pandurii ar scoate la licitație palmaresul clubului, aspect care pare imposibil de imaginat deşi toate lucrurile au un preţ.

Vizualizări: 1,310

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: