Începe finala Campionatului Naţional de streetball, la Târgu Jiu

Finala Campionatului Naţional de Streetball 3X3 are loc şi în acest an tot la Târgu Jiu, la fel ca şi sezonul trecut. Competiţia care aliniază la start cele mai bune echipe din ţară va avea loc pe terenul amenajat în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu.

Faza finală a campionatului de Streetball reuneşte sâmbătă şi duminică la Târgu Jiu cele mai bune 24 de echipe feminine şi masculine din România. Întrecerile anunţă un spectacol sportiv atractiv pentru iubitorii de baschet, sâmbătă meciurile vor începe la ora 10:00 şi se vor desfăşura până la ora 13:00, meciurile reluându-se după-amiaza de la ora 17:00.  Duminică va fi doar o repriză de meciuri după-amiază, finalele întrecerilor fiind programate de la ora 15:00.

La capătul unui sezon intern atractiv, în care 23 de echipe s-au confruntat în întrecerea masculină şi 15 echipe au fost prezente în competiţia feminină, cele mai valoroase 24 de grupări din Liga Naţională de Baschet Masculin 3x3 şi din Liga Naţională de Baschet Feminin 3x3,  vor juca în acest week-end la Târgu Jiu cu trofeele naţionale pe masă.

Conform clasamentelor din actualul sezon, în întrecerea masculină vor participa următoarele 12 echipe: ABC Athletic Constanţa, CSU Piteşti, CSM Bucureşti, Dinamo Ştiinţa Bucureşti, CSU Sibiu, Agronomia Bucureşti, Fotbal Club Argeş Piteşti, Rapid Bucureşti, Sportul Studenţesc Bucureşti,U-BT Cluj Napoca, CSM Targu Mureş şi CSM Galaţi.

În întrecerea feminină vor evolua următoarele 12 echipe: Ştiinţa Bucureşti, CSB Arad, Agronomia Bucureşti, CSM Târgovişte, Rapid Bucureşti, CSM Targu Mureş, Sportul Studenţesc Bucureşti, CSU Oradea, Universitatea Cluj Napoca, ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe,CS Ţara Bârsei 2011 Braşov şi CSM Satu Mare.

Conform sistemului competiţional, cele 12 echipe din cadrul fiecărei întreceri au fost împărţite în patru grupe, urmând ca primele două clasate să acceadă în faza meciurilor eliminatorii, finalele fiind programate să se desfăşoare în seara zilei de 4 august 2019.

La prima ediţie a Campionatelor Naţionale de Streetball din 2018, competiţie care a avut loc tot la Târgu Jiu, titlul masculin a fost câştigat de Ştiinţa Bucureşti, iar la feminin de Rapid Bucureşti.

Vizualizări: 845

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: