Viitorul preşedinte al României va fi periculos sau nu va fi deloc

PDL-ul post-băsescian va fi probabil mai pustiit decât Pământul post-apocaliptic. Personalitate puternică, macho ceacâr şi animal politic uşor adaptabil la orice junglă constituţională, Băsescu n-a lăsat pe nimeni din partid să scoată capul înspre înălţimi, decât cel mult ca să încaseze bobârnace şi pentru el. Am câţiva prieteni care-s suporteri înfocaţi ai preşedintelui actual ş care, de la o vreme, sunt în dezacord total cu figurile marcante din partidul care l-a dat ţării pe Băse. Ei sunt hoţii care-l trag pe incoruptibil în jos, mă-nţelegeţi? Marii fani portocalii sigur n-o vor vota pe Udrea şi nici pe Blaga sau Berceanu la viitoarele alegeri prezidenţiale. Şi, dacă nu ei, atunci cine?

Dan Diaconescu nu va fi nici el preşedintele României, pentru că nu este perceput ca bărbat. Nu ca unul puternic, în orice caz. Dan Diaconescu este un fătălău din Caracal care datorează lipsei sale de bărbăţie toţi banii pe care i-a făcut până acum. Viclean şi un maestru al tăcerilor aparent inteligente, Dan Diaconescu e un moderator perfect şi un candidat execrabil. Dacă ia 5% în primul tur o să se laude doi ani la rând în direct la OTV.

Rămân Antonescu şi Ponta. Ptiu, era să zic Geoană! De altfel, după faţă, pe Geoană şi pe Ponta îi deosebeşti doar cu greu. Aceeaşi figură de copil suficient de cuminte cât să nu fie golan în spatele blocului, dar suficient de tâmpiţel cât să nu fie între primii la învăţătură. Spre deosebire de Geoană, însă, Ponta are tone de tupeu şi încredere în sine. Să răzbeşti în hăţişurile PSD-ului la o vârstă atât de fragedă nu e, totuşi, de ici de colo. Or, viaţa ne-a învăţat pe toţi că, dacă ai suficient tupeu şi determinare, poţi ajunge oriunde îţi propui. Chiar şi preşedintele României. Iar discursul articulat şi spectaculos al lui Crin Antonescu nu cred că-l va opri pe micul Titulescu, care este, după părerea mea, marele favorit pentru 2014. Adică, pentru a doua oară în istoria recentă, Adrian Năstase e mare favorit să devină preşedintele României. Oare să mizăm din nou pe surpriză?

Vizualizări: 72

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: