Viitura ajunge în Gorj în câteva minute

Autoritățile din Gorj sunt la Bumbești Jiu, acolo unde în câteva minute se așteaptă o creștere a viiturii. Jiul aduce deja copaci rupți și animale moarte.

În Hunedoara apele au ieșit din matcă, după ce noaptea trecută au căzut peste 130l/mp la Cîmpu lui Neag. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, este la Bumbești Jiu, alături de cei responsabili cu situațiile de urgență. Temeri mari sunt cu privire la inunțațiile pe care Jiul de va produce la Turcinești.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o avertizare Cod Roşu de inundaţii, valabilă pe râul Jiu, în următoarele ore.

Potrivit hidrologilor, până la ora 12:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se vor produce în continuare torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşiri ale cotelor de pericol, în bazinul hidrografic Jiu – bazin amonte S.H. Iscroni (judeţul Hunedoara).

Avertizarea a fost transmisă de INHGA către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională „Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Jiu şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Hunedoara.

Vizualizări: 8,275

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: