Vîlceanu (PNL): Fugiţi, se taie salariile!

Deputatul liberal de Gorj, Dan Vîlceanu, a dat citire luni, în Parlament, moţiunii simple împotriva ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Votul va fi dat în şedinţa de miercuri.

Camera Deputaţilor a dezbătut, luni după-amiază, moţiunea simplă a PNL intitulată „Lia Olguţa Vasilescu - Ministrul Minciunii şi al Injustiţiei Sociale”.

Dan Vîlceanu i-a cerut ministrului Lia Olguţa Vasilescu să demisioneze, aşa cum a promis. „Aţi afirmat de vreo şapte ori că dacă va scădea un salariu în România, ar trebui să plecaţi. Cred că dacă aveţi o minimă onoare, vă daţi demisia. Întrebaţi ce legătură au aceste măsuri privind transferul contribuţiilor cu Ministerul Muncii? Vă faceţi de râs. Sunteţi minister avizator”, a spus Dan Vîlceanu de la tribuna parlamentului.

 Olguţa Vasilescu: Nu există nicio statistică

Dezbaterea a început cu citirea textului moţiunii, potrivit căruia românii au salarii mai mici sau, mai mult decât atât, trebuie să aducă bani de acasă la sfârşitul unei luni de muncă. „Luni de zile aţi minţit că salariile nu vor scădea, ci vor creşte, iar de aici înainte nimeni nu mai are încredere în dumneavoastră şi în Guvernul din care faceţi parte! Aţi fost demascată de propria incompetenţă şi aţi continuat cu sfidarea populaţiei”, i-au spus liberalii Olguţei Vasilescu.

Replica ministrului nu s-a lăsat aşteptată. „Nu există nicio statistică din care să reiasă că au scăzut salariile a două milioane de români. Este o cifră aberantă (…). Dacă dau la o parte din această moţiune invectivele şi cifrele nereale, nu mai rămâne nimic”, a spus Olguţa Vasilescu, după citirea moţiunii.

 Vîlceanu: Nouă ne-au crescut salariile

Dan Vîlceanu a fost revoltat de faptul că Olguţa Vasilescu a spus că au scăzut salariile unor bugetari de lux, aşa că a dat exemplul îngrijitoarelor din Gorj, care au primit minus trei lei în ianuarie, al unui poliţist din Buzău care a luat cu 300 de lei mai puţin în ianuarie decât în decembrie, astfel de exemple fiind în toată ţara, în timp ce miniştrii şi parlamentarii au primit salarii mai mari cu o mie de lei. „Nouă, tuturor, ne-au crescut salariile. Cine e bugetar de lux? Vreau să le spun românilor: când o vedeţi pe Olguţa Vasilescu fugiţi, se taie salarii”, a mai spus deputatul liberal.

Vizualizări: 921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: