Vîlceanu: Am contestat numirea lui Știrbu, voi ataca în instanță și celelalte decizii

Deputatul Dan Vîlceanu a contestat decizia de numire în funcția de președinte interimar la PNL Gorj a lui Gigel Știrbu și anunță că va contesta și deciziile de dizolvare a Biroului Permanent Județean și numirea altuia nou.


Dan Vîlceanu a mai spus că în prima ședință de BPJ la PNL Gorj au fost validat cinci adeziuni ale unor persoane care fac parte din conducere, dar nu erau membre. 

”Este evident că decizia BPN este nestatutară. Prima condiție să ocupi o funcție de conducere sau să fii membru al unui organism de conducere este să fii membru de partid și există o procedură pentru a deveni membru de partid. Se depune devine la biroul permanent local în localitatea unde ai domiciliu sau îți desfășori activitatea, după care acel Birou Permanent Local, după ce votează primirea ta în partid, trimite adeziunea către Biroul Permanent Județean care validează acea viziune și introduce în bază de date a partidului respectivul nou membru.

În cazul ăsta, practic, Biroul Permanent Național ne-am pus în situația în care să avem o premieră istorică în Partidul Național Liberal, aceea ca cel care depune adeziunea să și valideze, ceea ce este aberant”, a spus Vîlceanu.


El crede că instanța va desființa deciziile date de conducerea centrală a PNL. A contestat deja decizia de numire a lui Gigel Știrb ca președinte interimar.  

”Le-am explicat colegilor că voi contesta, am și contestat prima decizie, aceea cu numirea ca președinte interimar a domnului Știrbu și alegeri 60 zile și acum, pentru că s-au emis deciziile în legătură cu dizolvarea biroului permanent județean și numirea altui birou permanent județean interimar, voi contesta și acele decizii pentru că e este evident că sunt nestatutare. (…) Merg la instanță, pentru că odată ce sunt desființat în instanță, practic toate procedurile ulterioare pică”, a explicat Dan Vîlceanu.

Vizualizări: 1,505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: