PSD mai face un sondaj la Târgu Jiu. Favoriții!

Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, a spus că partidul va face noi sondaje pentru desemnarea candidatului la Primăria Târgu Jiu. Asta deși a mai fost făcut un sondaj în noiembrie, ale cărui rezultate nu au fost date publicității. “Am avut o primă măsurătoare făcută într-o perioadă anterioară, special nu am discutat rezultatul acelei măsurători până în aceste alegeri. Vom discuta acele măsurători făcute, dar nu sunt definitorii”, a spus Weber.

Potrivit unor surse, cel mai bine plasat în primul sondaj a fost Adi Cîmpeanu, dorit primar la Târgu Jiu, deși este primar la Runcu. Urmează în clasament actualul prefect de Gorj, Ciprian Florescu, și Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj. Abia după aceea urmează, în ordine, Aurel Popescu și Adrian Tudor, cei doi viceprimari de la Târgu Jiu. Au mai fost prinși în sondaj Luis Popa, Gabriel Giorgi, Tiberiu Tătaru și Mihai Prunariu.

Sondajul făcut anul trecut de PSD Gorj în municipiul Târgu Jiu a măsurat și intenția de vot pentru consiliul local și județean. 36% dintre locuitorii municipiului Târgu Jiu nu știau cu cine ar vota dacă ar fi alegeri în viitorul apropiat. PSD era pe primul loc la Târgu Jiu, dar cu un scor de numai 24%, urmat de PNL cu 15% și, surprinzător, de USR cu 12%. Pe locul al patrulea era PMP cu 6%, urmat de ALDE cu 3%, PSRO cu 2%, MRI (partidul de atunci al lui Cioloș) cu 1%. Social-democrații și institutul de sondare au uitat să prindă în sondaj partidul lui Victor Ponta, Pro România.

Iată că, la alegerile europarlamentare din luna mai 2019, PSD a fost pe primul loc la Târgu Jiu cu 24,75%, urmat de PNL cu 22.25%, Alianța 2020 USR PLUS cu 17,97%, Pro România, cu 13,81%, PMP cu 7,43% și ALDE cu 6,6%, diferențele putând fi justificate de unele schimbări care au avut loc în ultimele șase luni pe scena politică, dar și de faptul că nehotărâții s-au dus spre anumite partide.

Sondajul de opinie a fost făcut în perioada 15-20 noiembrie, pe un eșantion de 613 persoane, cu o marjă de eroare de 2,5%. (A.M.)

Vizualizări: 2,425

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: