Vîlceanu, în echipa de negociere cu PSD și USR

Liberalii au stabilit marţi seară, în şedinţa Biroului Politic Național, componenţa echipei de negociere pentru formarea unei majorităţi parlamentare. În echipă se regăsește și deputatul PNL de Gorj, Dan Vîlceanu, secretarul general al partidului.

Se va negocia mai întâi cu USR, dar se dorește și o guvernare cu PSD, prioritatea fiind ca PNL să dea premierul.

Surse politice afirmă că Florin Cîțu și Dan Vîlceanu s-ar opune unei alianţe cu PSD, însă preşedintele Iohannis ar fi transmis liderilor liberali să nu refacă alianţa cu USR, partid care și-a trântit propriul guvern.

Vîlceanu chiar a declarat public că opţiunea sa personală şi singura este USR. Marți dimineață, Marcel Ciolacu a anunțat că PSD este dispus să intre la guvernare. Din echipa de negocieri mai fac parte Florin Cîţu, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu, Lucian Bode şi Rareş Bogdan.

Pentru a fi învestit un Guvern sunt necesare 234 de voturi în Parlament. PNL are 121 de parlamentari, UDMR - 29, Minoritățile naționale - 18, ceea ce înseamnă un total de 168 de voturi. Dacă s-ar reface coaliția, cu cei 80 de parlamentari USR, s-ar ajunge la 248 de voturi.
În schimb, o alianță cu PSD și UDMR ar fi una mult mai confortabilă, PSD având 157 de parlamentari.

Vizualizări: 1,956

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: