A fost finalizată strategia energetică

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat miercuri că a fost finalizată strategia energetică. Aceasta urmează să fie aprobată de Guvern.

„Strategia energetică, la care Guvernele PSD au lucrat 5 ani de zile, este finalizată, împreună cu toate acordurile de mediu. Urmează să fie aprobată în Guvern şi trimisă în Parlament, la începutul lunii aprilie. Avem finalizat şi Planul naţional integrat de energie şi schimbări climatice (PNIESC), care va fi aprobat prin Hotărâre de Guvern şi înaintat Comisiei Europene. Deci, avem practic întreaga strategie pentru dezvoltarea energetică a României”, a anunțat Popescu.

Potrivit ministrului, strategia a fost întârziată pentru că fostele guverne au inclus în ea și proiecte care nu erau viabile.

„Am fost întârziaţi, vizavi de Strategia energetică naţională pentru că în ea, fostele Guverne de la PSD, au inclus și proiecte care nu mai erau viabile, şi care trenau. Unele aveau nevoie de autorizaţii de mediu şi acorduri transfrontaliere ale statelor vecine şi asta, practic, a blocat Strategia energetică. Am scos aceste lucruri, am regândit toată Strategia energetică, plecând ca şi o strategie pe axe, pe direcţii de dezvoltare a energiei, am pus-o în concordanţă cu Planul naţional integrat de energie şi schimbări climatice”, a punctat ministrul Virgil Popescu.

Vizualizări: 2,822

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: