Vîlceanu nu i-a putut exclude pe Banţa şi Orzan din PNL Gorj

Orzan şi Banţa rămân consilieri judeţeni, în ciuda ameninţărilor cu excluderea din partid venite de la conducerea PNL Gorj. La sfârşitul săptămânii trecute, copreşedinţii PNL Gorj le cereau să renunţe la posturi pe motiv că nu au muncit în campanie. În urma unor discuţii particulare cu cei doi liberali, Dan Vîlceanu şi-a schimbat radical declaraţiile, acesta nerecunoscut că i-a ameninţat cu excluderea.

Dan Vîlceanu a declarat vineri la un post de radio că cei doi vechi liberali nu-şi merită mandatele de consilieri judeţeni. „Joi li s-a oferit ocazia să iasă onorabil din această situaţie. Dacă nu, noi cei din BPJ vom lua măsurile pentru ca acest lucru să se întâmple. Eu sper să se retragă singuri, dar dacă nu vor face asta riscă să fie excluşi”, este prima declaraţie a lui Dan Vîlceanu.
Marţi, Vîlceanu s-a întors la 180 de grade, susţinând că Orzan şi Banţa nu au săvârşit fapte grave care să impună excluderea din partid. Întrebat de ziarişti cărui fapt i se datorează revenirea asupra deciziei anterioare, Dan Vîlceanu s-a încurcat în declaraţii. Acesta susţine că solicitarea de retragere a mandatelor, votată joia trecută în BPJ, rămâne valabilă, însă Orzan şi Banţa nu pot fi excluşi din partid. „Nu cred că este necesar să dăm colegii afară din partid pentru că n-au muncit în campanie. Excluderea este o sancţiune pe care o aplici unor oameni ce aduc prejudicii grave partidului. Nu poţi să dai oameni afară din partid că au muncit mult sau puţin în campanie”, a spus Vîlceanu într-o declaraţie dată marţi, 21 iunie.
Gheorghe Orzan aşteaptă acum validarea mandatului de consilier judeţean. „Ni se ceruse să renunţăm la mandatele respective, nu am renunţat, iar acum suntem aici. În politică există anumite situaţii care pot fi şi depăşite. N-a fost o problemă foarte gravă, am discutat cu domnul Vîlceanu şi am lămurit situaţia. Validarea mandatelor este un lucru normal”, a declarat Gheorghe Orzan.
REABILITARE
Dan Vîlceanu consideră că cei doi liberali trebuie să muncească mai mult pentru a-şi reabilita imaginea în faţa colegilor de partid. „Rămâne valabilă solicitarea, nu avem cum s-o retragem pentru că a fost un vot în BPJ. Eu cred că în viitoarele birouri domnul Orzan ar trebui să lămurească problema cu colegii, cred că domnul Orzan trebuie să-şi recupereze deficitul pe care-l are în faţa colegilor, prin activitatea sa viitoare”, spune Vîlceanu.

Vizualizări: 1,205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: