Ameninţă cu excluderea vechii membri ai PNL Gorj

Partidul Național Liberal, filiala Gorj, stă pe un butoi de pulbere după ce conducerea liberală a partidului le-a cerut lui Gheorghe Orzan și Victor Banța să renunțe la mandatele de consilier județean. Vestea a picat ca un fulger peste cei doi liberali cu ștate vechi în PNL, care au declarat ferm că nu vor pleca din Consiliul Județean, deşi sunt ameninţaţi cu excluderea.

Gheorghe Orzan face parte din PNL de peste 20 de ani și a rămas surprins joi seara, când cei doi copreședinți ai partidului i-au cerut să renunțe la mandat. Orzan nu a vrut să comenteze prea mult subiectul, însă a declarat ferm că nu va renunța la mandat. ”Nu pot să comentez ce s-a întâmplat în ședința de joi seara, singura declarație pe care o pot da este că nu voi renunța la mandatul de consilier județean. Mi s-a cerut și mie și lui Victor și nu vom renunța la mandatele de consilier județean. Este singura declarație. Pot să facă ce vrea, eu nu renunț la mandat”, a spus Gheorghe Orzan.
Victor Banța este pentru a doua oară trădat de propriul partid. Prima dată a fost dat la o parte când și-a manifestat dorința de a candida la Târgu Jiu, iar acum șefii PNL vor să-l scoată și din Consiliul Județean. Banța spune că i s-a reproșat pierderea primăriei Turceni deși, spune el, a muncit pe brânci în campanie. ”Este un eșec pe care eu nu mi-l asum pentru că am făcut tot ce mi-a stat în putință, nu numai la Turceni, ci și în celelalte zece localități din colegiul IV ca să obținem un rezultat foarte bun. Nu mă simt sub incidența acestor reproșuri. Finalitatea este că eu marți mă voi prezenta în ședința de constituire a Consiliului Județean şi nu am de gând să-mi depun singur mandatul. Dacă partidul consideră că trebuie să plec, asta este altă discuție, deocamdată eu nu plec din partid, sunt liberal vechi din 2002, când PNL avea o singură primărie și am parcurs trepte și mai dificile în această organizație”, a spus Victor Banța.
Dan Vâlceanu, copreședintele PNL Gorj, a spus că nu va fi o problemă să-i excludă pe cei doi liberali dacă aceștia se agață în continuare de funcții. Cât privește asumarea eșecului de la Târgu Jiu și Rovinari, Vâlceanu a preferat să ocolească subiectul. ”Să te agăți de o funcție de consilier județean împotriva voinței partidului este un lucru care nu le face cinste. Practic, joi li s-a oferit ocazia să iasă onorabil din această situație, adică să înțeleagă că atunci când organizația le cere să facă un pas înapoi pentru că munca pe care ei au depus-o a fost insuficientă față de ceilalți colegi, trebuie să o facă. Dacă nu, noi cei din BPJ vom lua măsurile pentru ca acest lucru să se întâmple. Eu sper să se retragă singuri, dar dacă nu vor face asta, da, riscă să fie excluși”, a spus Dan Vâlceanu, copreședinte PNL Gorj.
Copreşedinţii Dan Vîlceanu şi Tudor Barbu au declarat în campanie că îşi asumă candidaturile lui Octavian Lupulescu la Târgu Jiu şi Laurenţiu Chivu la Rovinari, dar în ciuda eşecurilor nu au demisionat.

Vizualizări: 2,230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: