Vîlceanu: Unii nici nu ştiau că vor fi pe listă la parlamentare

Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, a declarat că se aşteaptă să fie retrageri de pe lista de deputaţi şi senatori, dat fiind că unii nici nu ştiau că vor fi nominalizaţi. Termenul pentru a decide dacă rămân sau nu pe listă este 18 august. PNL Gorj și-a fixat targetul pentru alegerile parlamentare din toamnă: două mandate de deputat și unul de senator. Dacă PMP și ALDE nu intră în Parlament, Vîlceanu crede că sunt șanse să prindă chiar trei mandate de deputat.

Rep.: Ați fost anunțat de cineva de pe listă că se retrage?

 D.V: Doar public, la nivel de demers nu. Nu am avut nicio discuție numai între patru ochi cu fiecare. Domnul Constantin Bobaru a anunțat doar public că își rezervă dreptul de a se retrage de pe listă. Mă aștept să anunțe că se retrag de pe listă pentru că asta a și fost logica pentru care am lăsat o săptămână la dispoziție să se gândească. Domnul Dumitru Leuștean, doamna Rodica Ghimiș, domnul Dumitru Vulpe nu știau nici măcar că-și vor auzi numele pe listă. A fost o variantă optimă de listă cu care am venit în fața BPJ, de aceea a și fost necesară o perioadă de o săptămână să decidă dacă vor să rămână pe listă sau nu.

Rep.: În cazul în care se retrag primarii, în locul lor cine va veni, tot primari sau nu?

D.V: Dacă se vor retrage, primari sau altcineva, că nu contează dacă sunt sau nu sunt primari, în PNL toți se bucură de același respect, nu numai primarii, vom decide la partid, într-o ședință de Birou Permanent Județean.

Rep.: Nu vă temeți că această listă nu va avea susținere în teritoriu dacă primarii sunt nemulțumiți?

D.V: Eu apreciez grija tuturor și cu atât mai mult vreau să subliniez un lucru. Cred că zvonurile astea alarmiste. Este un singur primar care probabil nu și-a dat seama că face rău partidului spunând lucrurile alea, își face rău și lui. Nu cred că este vorba de a conștientiza cât rău ne facem noi dacă....Avem candidați, ei pot fi primari sau pot fi alți membri de partid, pot fi consilieri județeni, pot fi parlamentari în funcție. Mandatul de parlamentar nu se dă pentru a mulțumi pe cineva că a fost primar nu știu câte mandate sau că a fost consilier județean nu știu câte mandate. Mandatul de parlamentar este un mandat pe care și-l dau gorjenii să faci ceva pentru ei, trebuie să fi dovedit că vrei să faci ceva.

Rep.: Este vreo șansă se schimbe locul II la Deputați și locul I la Senat?

D.V: În condițiile în care cei în cauză se vor retrage, ca și ceilalți, adică nu vor dori să candideze, probabil că da. Pe de altă parte, lista pleacă la București. Sunt propunerile noastre către București. Până la a valida și a decide este altă procedură. Avem termen până pe 20 august, acum că vor fi două trei zile mai târziu sau mai devreme, nu e relevant.

Rep.: Care este obiectivul PNL la alegerile parlamentare?

D.V: Un vot în plus față de PSD. Dacă aș fi picat din cer sau ipocrit, v-aș spune ce spune Cosmin Popescu și Ion Călinoiu, patru mandate de deputat și două de senator. Eu mă pretind a fi un om normal la cap și atunci o să vă spun că există șanse mari să luăm două mandate de deputați și unul de Senat și, există și o variantă ca PMP și ALDE să nu intre în Parlament și atunci ori noi, ori PSD o să ia trei mandate de deputați. Asta este la noroc.

Vizualizări: 438

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: