Ruşeţ: Vîlceanu e atât de moral că ar putea fi patriarh

Ion Ruşeţ, director în CE Oltenia, şi secretar la ALDE Gorj, a avut o ieşire publică după câteva luni în care a stat deoparte. Ruşeţ a coordonat campania ALDE la Gorj, iar acum este luat în calcul pentru o candidatură. Jurnaliştii de la Radio Infinit l-au rugat să comenteze afirmaţiile pe care Dan Vîlceanu le-a făcut despre el, în ultima vreme, Ruşeţ declarând, cu ironie, că Vîlceanu e atât de moral încât ar putea fi patriarh.

 Reporter: Cum aţi văzut atacurile lui Dan Vîlceanu la adresa dumneavoastră?

Ion Ruşeţ: Un nedocumentat. Au apărut şi informaţii noi în presă. Este atât de moral domnul Dan Vîlceanu, încât, dacă mâine Biserica Ortodoxă ar face alegeri, chiar dacă el este foarte tânăr, ar fi patriarh că are o moralitate extraordinară şi, în aceste condiţii, ce pot să comentez despre Dan Vîlceanu? Mă opresc aici.

Rep: De ce spuneţi că are o moralitate extraordinară? Faceţi referire la contractele pe care le are?

I.R.: Cu ghilimelele de rigoare. Să ştiţi că eu l-am cunoscut pe Dan Vîlceanu foarte bine şi chiar l-am ajutat să promoveze în poziţia pe care o are acum.

Rep: Unii spun chiar că sunt ciudate atacurile pentru că dumneavoastră l-aţi lăsat preşedinte la PDL!

I.R: Aşa este viaţa! Eu vreau să spun că, uneori, îţi mai trebuie şi minte când faci politică.

Rep: A acuzat, printre altele, că v-aţi angajat toată familia la CEO.

I.R.: Vedeţi? Este neinformat, dar mă opresc aici pentru că dacă aş începe eu să vorbesc despre Dan Vâlceanu, probabil aţi avea dumneavoastră foarte multe subiecte şi nu se cade. Repet: este atât de moral Dan Vîlceanu...

Rep: Dian Popescu a pomenit numele dumneavoastră pentru o candidatură la parlamentare. Unde vreţi? La Senat sau la Camera Deputaţilor?

I.R.: Vom analiza. Este o etapă preliminară pentru că noi va trebui să dezbatem în biroul partidului, candidaturi, într-o primă etapă Târgu-Jiu, Biroul Permanent Judeţean şi a doua etapă, decizia finală va fi la Bucureşti, la Comitetul Executiv al partidului. Deci, este o primă etapă şi nu pot să fac alte comentarii.

Rep: Cert este că vă veţi afla pe una dintre liste?

I.R.: Vom vedea. Vom discuta cu responsabilii de la nivelul judeţului. La data la care discutăm, sunt corect cu dumneavoastră şi vă spun că nu am luat nicio decizie în acest sens.

Rep: Aţi coordonat campania electorală la locale. Câte mandate credeţi că poate obţine ALDE de parlamentari?

I.R.: Eu sunt realist în această privinţă, dacă privim rezultatele de la locale. În această schemă, ALDE, la nivelul judeţului Gorj poate să-şi asigure un post de deputat în condiţiile îndeplinirii baremului la nivel naţional şi în condiţiile menţinerii pragului de 12 %.

Vizualizări: 625

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: