Romanescu vorbeşte despre retragerea din politică

Marcel Romanescu, preşedintele PNL Târgu Jiu, aflat pe locul 3 pe lista de deputaţi, vorbeşte despre retragerea din politică, el fiind nemulţumit de locul neeligibil la alegerile parlamentare. Romanescu a declarat că până pe 18 august va hotărî dacă se va retrage de pe listă. Locul 2, cel pe care-l dorea el i-a fost dat lui Severus Militaru, pe care nu l-a criticat, dar în acelaşi timp declară că ar fi renunţat la pretenţiile sale dacă era un primar pe un loc eligibil.

 Reporter: Am văzut o reacţie a primarul din Ciuperceni. Au mai fost şi alţii supăraţi după întocmirea acestei liste. V-ar fi vrut pe dvs în locul lui Tudor Barbu.

Marcel Romanescu: Sunt puncte de vedere diferite.  Mare parte, primarii de la PNL şi-ar fi dorit pe aceste liste gorjeni. Asta s-a transmis la întâlnire, nu în unanimitate, v-am spus.

Rep: Acesta este singurul criteriu sau au şi nemulţumiri vis-a-vis de activitatea dlui Barbu?

M.R.: Nu s-a discutat despre activitate, cred că primarii şi-ar fi dorit un reprezentant al primarilor, idee pe care susţinut-o. Vreau să vă spun că eu chiar dacă mi-am declarat intenţia de a candida, în condiţiile în care unul dintre primari ar fi fost pe un loc eligibil aş fi susţinut şi această idee4. pentru că la nivelul judeţului Gorj lideri politici cu rezultate sunt primarii, viceprimarii.

Rep: S-a vorbit despre retragerea dvs de pe listă. Aţi luat o decizie în acest sens?

M.R.: Este o decizie a Biroului Permanent Judeţean ca până pe 18 august, fiecare din cei de pe listă să îşi declare public intenţia.  În acest moment, fiind preşedintele organizaţiei municipale şi având alături de mine foarte mulţi oameni nu este o decizie uşor de luat. Este o decizie cu o responsabilitate maximă. Trebuie să mă gândesc foarte bine. (...) Când eşti într-un partid ai două variante: să respecţi decizia sau să te gândeşti la o eventuală retragere pentru că nu există cale de mijloc. (...) Când voi considera că nu mai am nicio legătură cu o listă, cu programul politic, cu ideologia unui partid, atunci mă voi retrage şi mă voi ocupa de activitatea mea universitară.

Rep: Să ne aşteptăm la retrageri de pe listă. Primarul Constantin Bobaru a dat de înţeles că se va retrage, ar fi o pierdere?

M.R.: Orice primar de pe această listă pot să declanşeze pierderi în PNL. (...)

Cred că PNL în acest moment se bazează pe ceea ce vor face aceşti primari în aceste alegeri parlamentare.

Rep: Vă veţi implica în campania pentru parlamentare?

M.R.: În momentul acesta sunt preşedintele organizaţiei municipale şi nu se pune în discuţie un astfel de subiect. Am spus, mai sunt două-trei zile până pe data de 18 şi în condiţiile în care rămân pe această listă voi încerca ca PNL să obţină un rezultat foarte bun la alegeri.

Rep: Ce înseamnă un scor bun?

M.R.: Eu cred că un scor bun ar însemna trei mandate, două de deputaţi şi senator.

Rep: Care credeţi că este impresia oamenilor despre Tudor Barbu?

M.R.: Nu ştiu acest moment, nu am un barometru să ştiu exact impresia oamenilor despre Tudor Barbu. Sper ca PNL să fi făcut cea mai bună alegere.

Rep: Dar credeţi că Severus Militaru mai este văzut bine în minerit şi energie?

M.R.: Nu pot să fac astfel de aprecieri. Ştiu că Severus Militaru şi-a făcut datoria atâta timp cât a fost deputat.

Vizualizări: 702

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: